АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦА

Grujičić: Tokom pandemije povećan broj radnih mjesta u Srebrenici

Grujičić: Tokom pandemije povećan broj radnih mjesta u Srebrenici

srebre 1

 

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić govorio je na prijemu za novinare o prošloj godini koju je ocijenio dobrom, kada je riječ o zadržavanju i proširenju radnih mjesta. Grujičić je rekao da je jedan od glavnih pitanja za Srebrenicu ponovno pokretanje banjskog turizma i upotreba Guber voda u liječenju na čemu se radi, ali to je dug i složen proces.

 – Sve što je bilo do nas mi smo uradili. Na tom pitanju svakodnevno radi Vlada Republike Srpske i to je jedan dug proces, ali vjerujemo da će doći i do pokretanje banje, kako je planirano – kazao je Grujičić.

On je rekao da je i prošle godine premašen plan kada je riječ o izgradnji, rekonstrukciji i asfaltiranju puteva, te da je završena obnova svih fasada, a obnovljena su još dva lifta te preostaju još dva da se stave u funkciju. Grujičić je istakao da se broj stanovnika ove opštine smanjuje i da je za to kriva politika, te da od 21 odbornika 70 odsto njih ne živi ovdje i ne zastupa potrebe građana, a da za sve okrivljuju njega kao načelnika.

djak 2

On kaže da je problem u broju zaposlenih te da Opština Srebrenica i preduzeća čiji je osnivač imaju više od 60 radnika viška. Srebrenica je jedna od rijetkih opština koja tokom panedmije nije ostala bez radnih mjesta, već su otvorena nova. Načelnik Grujičić je rekao da firma za proizvodnju kontejnera „Ekonomik“ svake godine bilježi poslovni rast koji prati i sve veći broj zaposlenih, a sada ih imaju 140. Takođe, šivara u zgradi bivše Vezionice je doživjela progres tokom korone kada su šili zaštitne maske, danas su stabilno preduzeće koje planira da zaposli 100 radnika. Tu je i firma za proizvodnju namještaja „AS Drvo“ koja planira da proširi svoj asortiman i pored namještaja proizvodi drvenu ambalažu za vino.

„Fabrika za pocinčavanje“ Srebrenica ranije je dobila na korištenje dio hale u Potočarima koja je prije nekoliko godina kupljena sredstvima Srbije, a koja je prodata ovom preduzeću.

 – Ova fabrika je kupila dio zgrade bivšeg ‘Prevoza’ gdje je otvorila novi pogon i zaposlila još 40 radnika – istakao je Grujičić i dodao da je cilj ovog preduzeća proširenje ponude i zapošljavanje 300 radnika.

zo zi 1

Rudnik kamena decita nije počeo sa radom prošle godine, iako je to bilo najavljeno, zbog zdravlja vlasnika koncesije, tako da se radilo na prikupljanju potrebnih dozvola i saglasnosti i očekuje se početak rada ove godine. Firma „Drina Resources“ bavi se istraživanjem ruda na ovom području i već imamo dobre vijesti da postoje velike količine rude, što u narednom periodu može rezultirati otvaranje rudnika. Nova radna mjesta omogućila je i Fabrika za preradu krompira u Srebrenici koja je zaposlila 80 radnika i planira da se proširi.

Grujičić je rekao da Rudnik olova i cinka „Sase“, kojim upravlja kompanija „Gross“ jedno od najboljih preduzeća ove opštine koja zapošljava veliki broj radnika. Na kraju razgovara Grujičić je kazao da uprkos novim radnim mjestima postoji problem nedostatka radnika zbog čega se angažuju radnici iz susjednih opština, ali da vjeruje da će i na tom pogledu biti napretka.

beoprom

(Izvor: ESrebrenica)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *