АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАЗВОРНИК

Gradonačelnik Stevanović darivao zlatnicima prvorođene bebe u zvorničkom porodilištu – srećne majke iz Kozluka i Vlasenice

Gradonačelnik Stevanović darivao zlatnicima prvorođene bebe u zvorničkom porodilištu – srećne majke iz Kozluka i Vlasenice

прворођена беба 1

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović darivao je u zvorničkom porodilištu dvije prvorođene bebe u ovoj godini zlatnicima, a srećne majke buketima cvijeća.

Na ovaj način nastavljena je tradicija darivanja beba i njihovih majki koje se porode prvog dana nove godine.

Obje bebe su dječaci, a majka prvorođenog dječaka je Dragana Dragić iz Кozluka i ovo joj je drugo dijete. Ona se porodila 1. januara u 14:35 časova.

Majka drugog dječaka je Milijana Rebić iz Vlasenice, dječak je rođen 1. januara u 17:20 časova, a ovo joj je treće dijete.

другорођена беба 1

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović zahvalio se gradonačelniku Stevanoviću, koji je obradovao porodilje i darivao bebe.

 – Ovim putem se zahvaljujemo Gradskoj upravi i Vladi Republike Srpske što nam pomažu da obezbijedimo adekvatne uslove za rad zaposlenih i prijatniji boravak naših pacijenata te smo 31. decembra prošle godine otvorili adaptirano porodilište u našoj ustanovi – rekao je Popović.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je ovom prilikom istakao da oni na različite načine stimuliše pronatalitetnu politiku.

12 1

 – Ove godine će za svako prvorođeno dijete jednokratno biti isplaćeno po 400 KM, a za treće i svako naredno dijete po 600 KM. Na ovim prostorima će se morati aktivno raditi na politici nataliteta, a najbolji je primjer Srbija, koja je napravila ozbiljan iskorak na ovom polju te mislim da će to uraditi i Vlada Republike Srpske – rekao je Stevanović i dodao da već 11 godina novčano pomažu i porodice koje se za potomstvo bore putem vantjelesne oplodnje, a u navedenom periodu na ovaj način je na svijet došlo preko 20 dječaka i djevojčica.

град. прве бебе. 1

(infobirac.net)