Градоначелник Стевановић даривао златницима прворођене бебе у зворничком породилишту – срећне мајке из Козлука и Власенице

Градоначелник Стевановић даривао златницима прворођене бебе у зворничком породилишту – срећне мајке из Козлука и Власенице

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић даривао је у зворничком породилишту двије прворођене бебе у овој години златницима, а срећне мајке букетима цвијећа.

На овај начин настављена је традиција даривања беба и њихових мајки које се породе првог дана нове године.

Обје бебе су дјечаци, а мајка прворођеног дјечака је Драгана Драгић из Козлука и ово јој је друго дијете. Она се породила 1. јануара у 14:35 часова.

Мајка другог дјечака је Милијана Ребић из Власенице, дјечак је рођен 1. јануара у 17:20 часова, а ово јој је треће дијете.

Директор ЈЗУ Болница Зворник Иван Поповић захвалио се градоначелнику Стевановићу, који је обрадовао породиље и даривао бебе.

 – Овим путем се захваљујемо Градској управи и Влади Републике Српске што нам помажу да обезбиједимо адекватне услове за рад запослених и пријатнији боравак наших пацијената те смо 31. децембра прошле године отворили адаптирано породилиште у нашој установи – рекао је Поповић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић је овом приликом истакао да они на различите начине стимулише пронаталитетну политику.

 – Ове године ће за свако прворођено дијете једнократно бити исплаћено по 400 КМ, а за треће и свако наредно дијете по 600 КМ. На овим просторима ће се морати активно радити на политици наталитета, а најбољи је примјер Србија, која је направила озбиљан искорак на овом пољу те мислим да ће то урадити и Влада Републике Српске – рекао је Стевановић и додао да већ 11 година новчано помажу и породице које се за потомство боре путем вантјелесне оплодње, а у наведеном периоду на овај начин је на свијет дошло преко 20 дјечака и дјевојчица.

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.