Зворничанка Александра Вукадиновић написала најбољу пјесму на конкурсу „Моја Република“

Зворничанка Александра Вукадиновић написала најбољу пјесму на конкурсу „Моја Република“

Ученица деветог разреда Основне школе „Свети Сава“ из Зворника написала је најбољи литерарни рад на конкурсу „Моја Република“, који је расписао Републички педагошки завод Републике Српске поводом 9, јануара, Дана Републике.

Она ће 8. јануара заједно са осталим награђеним ученицима из цијеле Српске бити дио свечаности обиљежавања Дана Републике у Бањалуци. Александра је, каже, за конкурс писала пјесму чији је наслов био „Моја Република Српска“.

 – Већ дуже вријеме пишем поезију тако да сам на конкурс послала пјесму која је освојила прво мјесто – рекла нам је Александра.

Ваш Еуро петрол оил!

Вукадиновићева је већ издала једну збирку пјесама „Звук тишине“, а почетком 2022. године у штампу ће ући и њена друга књига за коју још није одређен радни наслов.

Да је Александра Вукадиновић већ озбиљан млади стваралац говоре и бројне награде, а посљедња, односно прво мјесто, је била са Фестивала „Мали композитор“ у Бањалуци када је за наступ једна од учесница изводила њену пјесму „Мјесече сјајни“.

На литерарни конкурс ученика основних школа на тему „Моја Република“ је пристигло 487 радова из 118 школа што довољно говори о интересовању ученика за конкурс, али и квалитету Александриног рада којој српски језик у Основној школи „Свети Сава“ предаје Маја Степановић.

Ђак спорт – Зворник!

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.