ВЛАСЕНИЦАЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧСРЕБРЕНИЦА

Korisnici ogorčeni: Na području Zvornika i dalje veliki broj naselja bez struje, gradsko područje Vlasenice je bez vode, problemi i u Srebrenici

Korisnici ogorčeni: Na području Zvornika i dalje veliki broj naselja bez struje, gradsko područje Vlasenice je bez vode, problemi i u Srebrenici

viber image 2021 12 12 16 22 53 815
FOTO: Čišćenje snijega u Osmacima, infobirac.net

U mjesnim zajednicama od Čelopeka do Šepka još uvijek nema stuje, kao ni u Đevanju, Drinjači, Oraovcu i drugim mjesnim zajednicama na području Zvornika, javljaju naši pratioci. 

U Đevanju je, kažu, još noćas nestalo struje.

 – Grijemo se na drva, ali je sistem vezan za struju tako da se danas bukvalno smrzavamo i mi i djeca. Sve namirnice će nam propasti u zamrzivačima. Zaista ovo više ne možemo da trpimo. Svaka jača kiša ili snijeg prourokuje nestanak električne energije te se pitamo je li ovo 19. ili 21. vijek – rekli su nam mještani Đevanja.

Oni su istakli da će preko udruženja potrošača ili drugih institucija tražiti način da im Elektroprivreda nadoknadi štetu jer je situacija u kojoj se godišnje nađu i više od deset puta nedopustiva.

Ogorčeni su i mještani Čelopeka i drugih mjesnih zajednica koji danas nemaju struju. 

 – Zašto imamo dva čovjeka iz Zvornika, Obrena Petrovića i Kostadina Vasića u upravljačkim strukturama Elektroprivrede ili zavisnih preduzeća. Oni znaju da je već godinama ovakva situacija na području Zvornika i da se u sistem nije ulagalo od rata naovamo. Pitamo se da li smo mi ljudi, ako jesmo, zašto nam ne obezbijedite da imamo uslugu koju redovno plaćamo – zapitao se ovaj mještanin Čelopeka. 

Regija Birča

Problema i u drugim opštinama regije Birča, a kako su nam potvrdili stanovnici Vlasenice oni od jutros nemaju vode, a danas nije bilo struje ni u Milićima.

Kako je prenio RTRS, u Srebrenici se dešavaju povremeni nestanci električne energije, a putevi su neprohodni zbog velikog snijega.

 – Snijeg koji intenzivno pada izazvao je kvarove na elektromreži, pa je Srebrenica povremeno bez električne energije, što je dovodi i do prekida telefonskog i internet saobraćaja. Visina snijega u Srebrenici je 20 centimetara, a u planinskim dijelovima ove opštine premašuje pola metra. Svi lokalni putevi su neprohodni – rekao Adim Mehmedović iz opštinskog Štaba civilne zaštite.

Јedino je prohodan regionalni putni pravac Bratunac-Srebrenica-Skelani kojim se, takođe, saobraća otežano zbog ugaženog snijega.

(infobirac.net)