Градска управа Зворник: Додатна средства за рад Боксерског клуба „Обилић“

Градска управа Зворник: Додатна средства за рад Боксерског клуба „Обилић“

Предсједник БК „Обилић“ и већински власник компаније „ТРБ“ из Братунца Славен Ристић, тренер Мирко Ждрало, те предсједник Боксерског савеза Србије Ненад Боровачнин разговарали су данас са челницима Градске управе у Зворнику о буџету овог клуба за наредну сезону. Након посљедњих великих резултата младих боксера, из Градске управе у Зворнику су обећали додатна средства за рад овог клуба.

Бојан Ивановић замјеник градоначелника Зворника каже да су они увијек подржавали све спортске клубове, па тако и рад боксерског клуба.

 – У разговору са нашим спортским пријатељима сагледали смо ситуацију у БК „Обилић“ чији спортисти у посљедње вријеме биљеже значајне резултате који показују велику озбиљност и превазилазе аматерски ниво. За даљи рад њима су потребна додатна средства. Град Зворник је и раније подржавао њихов рад те смо договорили буџет за наредну годину. Уз наше пријатеље који ће такође финансијски помоћи рад клуба и ми ћемо изнаћи додатна средства да подржимо њихов рад како би у наш град стигла још нека европска, свјетска или олимпијска медаља – рекао је Ивановић.

Ненад Боровчанин, предсједник БС Србије истакао је овом приликом да су чланови овог клуба олимпијске наде.

 – Почевши од дјевојака, чланица овог клуба, схватамо колико су они потенцијал, односно оне су олимпијске наде овог спорта. И Сара Ћирковић и Драгана Јовановић су својим резултатима и побједама у рингу доказале да у њих вриједи улагати и да је то будућност не само зворничког него и српског спорта те ће сигурно на наредним европским и свјетским такмичењима многима помрсити конце. Убијеђен сам да са правилним улагањем и радом који им пружа тренер Мирко Ждрало те уз помоћ људи попут Славена Ристића и ГУ Зворник на челу са градоначелником Зораном Стевановићем ове дјевојке могу и до олимпијске медаље. Боксерски савез Србије ће у стручном, финансијском смислу те кроз опрему подржати рад овог клуба – навео је Боровчанин.

Славен Ристић, предсједник БК „Обилић“ истакао је да је његов мотив да буде генерални спонзор чињеница да је свако улагање у спорт улагање у будућност, а његова компанија је и раније подржавала различите спортске колективе и појединце.

 – Боксери у Зворнику имају будућност, полажемо велику наду у ове младе спортисте. И ја лично и моја компаније ћемо се трудити да урадимо све да створимо нове шампионе који ће освојити нове медаље – истакао је Ристић.

Тренер БК „Обилић“ Мирко Ждрало се захвалио Градској управи, Боксерском савезу Србије и Ненаду Боровчанину те посебно Славену Ристићу, предсједнику клуба, који су нашли „заједнички језик“ и дефинисали наредне кораке у раду клуба.

 – Драго ми је да сам окупио ове људе око овог спорта и што сам показао важност бокса у Зворнику. Надам да ћемо у наредном периоду показати колико наши боксери могу и својим резултатима обрадовати све у Републици Српској и Србији – рекао је Ждрало.

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.