ЗВОРНИКБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИРЕГИЈА БИРАЧ

Gradska uprava Zvornik: Dodatna sredstva za rad Bokserskog kluba „Obilić“

Gradska uprava Zvornik: Dodatna sredstva za rad Bokserskog kluba „Obilić“

viber image 2021 11 23 16 32 49 503

Predsjednik BK „Obilić“ i većinski vlasnik kompanije „TRB“ iz Bratunca Slaven Ristić, trener Mirko Ždralo, te predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovačnin razgovarali su danas sa čelnicima Gradske uprave u Zvorniku o budžetu ovog kluba za narednu sezonu. Nakon posljednjih velikih rezultata mladih boksera, iz Gradske uprave u Zvorniku su obećali dodatna sredstva za rad ovog kluba.

Bojan Ivanović zamjenik gradonačelnika Zvornika kaže da su oni uvijek podržavali sve sportske klubove, pa tako i rad bokserskog kluba.

viber image 2021 11 23 16 32 49 148

 – U razgovoru sa našim sportskim prijateljima sagledali smo situaciju u BK „Obilić“ čiji sportisti u posljednje vrijeme bilježe značajne rezultate koji pokazuju veliku ozbiljnost i prevazilaze amaterski nivo. Za dalji rad njima su potrebna dodatna sredstva. Grad Zvornik je i ranije podržavao njihov rad te smo dogovorili budžet za narednu godinu. Uz naše prijatelje koji će takođe finansijski pomoći rad kluba i mi ćemo iznaći dodatna sredstva da podržimo njihov rad kako bi u naš grad stigla još neka evropska, svjetska ili olimpijska medalja – rekao je Ivanović.

Nenad Borovčanin, predsjednik BS Srbije istakao je ovom prilikom da su članovi ovog kluba olimpijske nade.

zo zi 1

 – Počevši od djevojaka, članica ovog kluba, shvatamo koliko su oni potencijal, odnosno one su olimpijske nade ovog sporta. I Sara Ćirković i Dragana Jovanović su svojim rezultatima i pobjedama u ringu dokazale da u njih vrijedi ulagati i da je to budućnost ne samo zvorničkog nego i srpskog sporta te će sigurno na narednim evropskim i svjetskim takmičenjima mnogima pomrsiti konce. Ubijeđen sam da sa pravilnim ulaganjem i radom koji im pruža trener Mirko Ždralo te uz pomoć ljudi poput Slavena Ristića i GU Zvornik na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem ove djevojke mogu i do olimpijske medalje. Bokserski savez Srbije će u stručnom, finansijskom smislu te kroz opremu podržati rad ovog kluba – naveo je Borovčanin.

10 POPUST ZVORNIK

Slaven Ristić, predsjednik BK „Obilić“ istakao je da je njegov motiv da bude generalni sponzor činjenica da je svako ulaganje u sport ulaganje u budućnost, a njegova kompanija je i ranije podržavala različite sportske kolektive i pojedince.

 – Bokseri u Zvorniku imaju budućnost, polažemo veliku nadu u ove mlade sportiste. I ja lično i moja kompanije ćemo se truditi da uradimo sve da stvorimo nove šampione koji će osvojiti nove medalje – istakao je Ristić.

viber image 2021 11 23 16 32 49 269

Trener BK „Obilić“ Mirko Ždralo se zahvalio Gradskoj upravi, Bokserskom savezu Srbije i Nenadu Borovčaninu te posebno Slavenu Ristiću, predsjedniku kluba, koji su našli „zajednički jezik“ i definisali naredne korake u radu kluba.

 – Drago mi je da sam okupio ove ljude oko ovog sporta i što sam pokazao važnost boksa u Zvorniku. Nadam da ćemo u narednom periodu pokazati koliko naši bokseri mogu i svojim rezultatima obradovati sve u Republici Srpskoj i Srbiji – rekao je Ždralo.

viber image 2021 09 02 17 45 02 319

(infobirac.net)