ЗВОРНИКБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИРЕГИЈА БИРАЧ

Dovedeno u pitanje funkcionisanje trofejnog „Obilića“: Pet evropskih medalja zvorničkih bokserki za godinu dana – potreban generalni sponzor za nove uspjehe

Dovedeno u pitanje funkcionisanje trofejnog „Obilića“: Pet evropskih medalja zvorničkih bokserki za godinu dana – potreban generalni sponzor za nove uspjehe

boks

Tri bokserkse zvorničkog BK „Obilić“, Dragana Jovanović, Anastasija Bošković i Sara Ćirković, su kroz nastupe za reprezentaciju Srbije u proteklih godinu dana osvojile pet medalja na evropskim prvenstvima, a za kontinuitet u rezultatskom smislu klubu je potreban generalni sponzor, rekao je trener Mirko Ždralo na pres konferenciji upriličenoj povodom predstavljanja rezultata rada te posljednje medalje koju je Sara Ćirković osvojila na Evropskom prvenstvu u Budvi.

Ždralo je dodao da su ovi rezultati odavno „prerasli“ klub, odnosno ovu lokalnu zajednicu ili čak i državni nivo.

beoprom 2

 – Za dalji rad potrebna je jača podrška i mi smo u potrazi za generalnim sponzorom. Mi smo zadovoljni novcem koji se za naše potrebe izdvaja iz gradskog budžeta za jedan klub borilačkih sportova, odnosno to je 10.000 KM, no naši troškovi su sada još veći. Pošto nemamo svoj prostor u kome radimo mi ovdje samo za kiriju godišnje izdvojimo 15.000 KM te se dovodi u pitanje opstanak kluba. Za dalji ozbiljan rad sa našim članovima, prije svega sa ove tri vrhunske bokserke, potrebna nam je finansijska pomoć, odnosno sponzor koji bi omogućio uslove za dalje ozbiljne pripreme, jači trenažni program i nove, nadamo se, još bolje rezultate – rekao je Ždralo i dodao da je jedan od ciljeva da Sara ostvari normu za predstojeće Olimpijske igre.

245074626 3271630522961689 8982189092565886623 n 1

Navodeći njihove rezultate, on je dodao da je Dragana Jovanović prošle godine bila juniorski vicešampion Evrope, a ove godine je bila bronzana na juniorskom prvenstvu Evrope. Ona se iz Novog Sada preselila u Zvornik, prepoznala „Obilić“ i njegove trenere kao sredinu u kojoj može da trenira i napreduje što dovoljno govori o ozbiljnosti i kvalitetu rada u klubu.

Anastasija Bošković osvojila je bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, a najznačajniji uspjeh je ostvarila Sara Ćirković.

zo zi

 – Sara ima dvije evropske medalje, ona je srebrna sa evropskog juniorskog prvenstva, ali je ipak najveći uspjeh srebrna medalja sa omladinskog prvenstva, koje je nadavno održano u Budvi, jer su tu uslovi bili kao kod seniora, boksuju se runde po tri minuta, jači su protivnici tako da je to i najveći rezultat našeg kluba. Ta finalna borba mogla je da ima i drugačiji kaj, ali mi se nadamo da će Sara nastaviti istim tempom i na sljedećem prvenstvu napasti zlatnu medalju – istakao je Ždralo.

vidikovac

Sara Ćirković je dodala da su uspjesi došli kao plod višemjesečnih i kvalitetnih priprema.

 – Zadovoljna sam rezultatima, nastaviću i dalje da radim sa ciljem da se ovi rezultati unaprijede – rekla je Ćirkovićeva.

Ždralo se ovim putem zahvalio i treneru Stefanu Prodanoviću koji radi sa ostalim članovima i koji omogućava da se klub održi i radi sa više od 100 članova.

viber image 2021 09 02 17 45 02 319

(infobirac.net)