Bratunac: Uručeni кljučevi novih stanova za 20 raseljenih porodica

BRATUNAC

Bratunac: Uručeni кljučevi novih stanova za 20 raseljenih porodica

 

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić svečano su juče, simboličnim presijecanjem vrpce, otvorili novu zgradu i uručili ključeve stanova za 20 raseljenih porodica koje su u Bratuncu koristile alternativni smještaj.

Izgradnju ovih stanova realizovala je Vlada Republike Srpske putem kreditnog zaduženja, a u okviru  projekta za zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih jedinica CEB 2.

 – Opština Bratunac je u ovaj projekat ukupne vrijednosti 1,7 miliona maraka uložila 250.000 maraka.  Uspješno smo realizovali ovaj projekat i mislim da će korisnici imati u stanovima sve što im je potrebno, jer su opremljeni – rekao je načelnik Srđan Rankić napominjući da je ova opština obezbijedila zemljište za gradnju, sredstva za izradu projekta i svu potrebnu dokumentaciju za ovu zgradu za koju je uradila i uređenje pristupne ulice.

Vaš Shooter!

 – Stanarima ovog novoizgrađenog objekta želim srećno useljenje, dug i prijatan boravak u novim domovima. Znam da ste dugo čekali ovaj trenutak i da preuzimanjem ovih ključeva rješavate svoje višedecenijske stambene probleme, stoga uživajte u udobnosti svojih novih domova – rekao je Rankić obraćajući se stanarima novoizgrađene zgrade.

Useljenje u nove stanove čestitali su direktor Republičkog sekretarijata Ljubo Ninković i ministar Miloš Lučić.

 – Budućim korisnicima želim dobro zdravlje i sreću i da nam, kroz opštinsku upravu, zajedno sa načelnikom pomognete da u narednim godinama rješavamo probleme probleme stambenog zbrinjavanja i infrastrukturnih projekata – rekao je Ninković, koji je naveo da je Vlada Republike Srpske u posljednjih pet godina uložila skoro 4 miliona maraka za stambeno zbrinjavanje u Bratuncu.

Lučić je najavio da će do kraja 2022. godine biti zatvoreni svi kolektivni i alternativni smještaji u Republici Srpskoj.

 – Ova zgrada je izgrađena iz kreditnih sredstava Razvojne banke Savjeta Evrope. Vlada Republike Srpske je tim putem obezbijedila 1.450.000 КM, a korisnici stanova su dobili kućne aparate i namještaj – rekao je Lučić.

Stanovi u novoj zgradi su površine od 37 do 81 metar kvadratni.

(Za infobirac.net – M. Davidović)