У школи у Липљу шест ученика бојкотује наставу

У школи у Липљу шест ученика бојкотује наставу

У подручној школи у Липљу, која ради у саставу ОШ „Свети Сава“ у Зворнику, од 9 ученика, њих шест бојкотује почетак наставе, потврђено је за наш портал из ове установе.

 – Три ученика иду на наставу док њих 6 не долази у школу. Родитељи ових ученика траже да се у књижице, одјељењске књиге и у осталу педагошку документацију уписује босански језик, а ми то као школа нисмо у могућности јер педагошку документацију морамо водити у складу са законом и правилником које прописује Министарство просвјете и културе Републике Српске. Језик се мора евидентирати у складу са Уставом, што значи да ми у педагошку документацију можемо да упишемо бошњачки језик или језик бошњачког народа. Разговарали смо са родитељима, али до договора није дошло – рекао нам је Горан Ивановић, директор школе.

Мјесто угодног одмора – Хотел Видиковац!

Исти проблем, односно бојкот ученика десио се и на почетку прошле школске године. Ипак, након извјесног времена проблем је превазиђен те су дјеца кренула у школу, а да ли ће тако бити и ове године, остаје да се види.

Ученици бошњачке националности похађају наставу и у другим подручним школама, али нико од њих не бојкотује наставу.

Напротив, јуче су директор ОШ „Свети Сава“ из Зворника Горан Ивановић и Един Рамић, министар расељених особа и избјеглица ФБиХ посјетили подручну школу у Снагову, гдје су заједничним средствима завршени радови на термоизолацији школског објекта.

Школа у Снагову

– Захваљујући средствима Федералног министарства расељених особа и избјеглица и Градске управе успјешно смо завршили овај пројекат и омогућили дјеци боље услове за школовање – навео је Ивановић и захвалио се министру Рамићу на помоћи око обезбјеђивања средстава за ово подручно одјељење у коме наставу похађа 27 ученика, од првог до петог разреда.

За термоизолацију подручног одјељења ОШ „Свети Сава“ у Снагову, преко 10.000 КМ обезбиједило је Федерално министарство расељених особа и избјеглица, око 1.200 КМ Градска управа у Зворнику док је из средстава школе издвојено нешто мање од 600 КМ.


(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.