U srednjoj školi u Srebrenici sve spremno za početak nastave – i ove godine bilo veliko interesovanje za upis

SREBRENICA

U srednjoj školi u Srebrenici sve spremno za početak nastave – i ove godine bilo veliko interesovanje za upis

 

Srednjoškolski centar Srebrenica i ove školske godine je premašio plan upisa te je, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, u prve razrede primljeno 100 učenika ili osam više od prvobitnog plana.

Momčilo Cvjetinović, direktor SŠC Srebrenica rekao je je i ove godine bilo veliko interesovanje za medicinske smjerove zbog čega je od resornog ministarstva dobijena saglasnost da se u dva razreda, umjesto po 24, prime po 32 učenika u prve razrede. Prema njegovim riječima, upisana su četiri odjeljenja prvih razreda, odnosno pored medicinskih tehničara i farmaceuta, primljeno je po jedno odjeljenje gimnazije sa 18 učenika i odjeljenje frizera.

 – Bilo je planirano da upišemo jedno mješovito odjeljenje za radnička zanimanja frizer i prehrambeni tehničar. Međutim, nije bilo zainteresovanih za poljoprivrednu struku, a za zanimanje frizer bilo je više zainteresovanih đaka od planiranih 12 đaka – kaže Cvjetinović.

On je istakao da je obezbijeđen je nedostajući nastavni kadar te da je škola poptuno spremna za novu školsku godinu.

Dragu putnici, Euro Petrol Oil će na liniji Bijeljina-Budva u septembru saobraćati neparnim datumima iz Bijeljine a parinim datumima iz Budve. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na brojeve telefona:
☎️ 065/141-380
☎️065/141-381
☎️065/141-382
Vaš Euro Petrol Oil.

(Izvor: FB ESrebrenica)