Bratunac: Dunja Vuksić potpisala ugovor o stipendiranju

BORILAČKI SPORTOVI BRATUNAC

Bratunac: Dunja Vuksić potpisala ugovor o stipendiranju

Bratunačka šampionka Dunja Vuksić jedna je od uspješnih mladih sportistkinja ove opštine koja je na Evropskom prvenstvu za djecu u boksu osvojila bronzu te je, za postignuti uspjeh, nagrađena stipendijom Bokserskog saveza Republike Srpske.

 – U Bratuncu ima mnogo talentovane djece i ovaj grad ima potencijale za velike uspjehe – istakli su nakon jučerašnjeg sastanka načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić i Milenko Tomić, predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske.

Tomić je u ime Bokserskog saveza RS zahvalio Rankiću za podršku koju je pružio Vuksićevoj tokom takmičenja, ali i Bokserskom klubu “Кum“.

 – Izuzetno smo zadovoljni što smo sa načelnikom opštine potpisali ugovor za stipendiranje Dunje Vuksić u narednoj godini. Dunja je napravila dobar rezultat. Moram priznati, takav rezultat nisu postigla ni djeca iz većih gradova. Mislim da će ovom stipendijom ona biti u prilici da obezbijedi sebi neke osnovne uslove koji su potrebni za trening, a imamo svakako i podršku načelnika koji pomaže ovom klubu, ima obzira prema ovom sportu i primijetio je da ova djeca prave ozbiljne rezultate. Odvojio je ozbiljna sredstva za rad ovog kluba. Nadam se da će ova stipendija pomoći Dunji da nastavi karijeru, kakvu je i započela – izjavio je Tomić te pojasnio da se radi se o mjesečnoj stipendiji od 150 КM.

Dunja i njena tetka Danka Vuksić, smatraju da će ova stipendija doprinijeti sportskom usavršavanju mlade bokserke.

 – Znači mi puno ova stipendija. Dobiću mjesečni džeparac, koji ću dati tetki da rasporedi na koji ću način uložiti u sport – rekla je Dunja Vuksić.

 – Zahvaljujem se načelniku i gospodinu Tomiću, koji je ovo realizovao. Mislim da je ovo za jednu kadetkinju pristojan novac. Ona će moći sebi da kupi opremu koja joj je potrebna. Кupićemo joj vreću za trening. Odavno imamo želju da kupimo vreću i napravićemo nešto u sobi za vježbanje –  istakla je Danka Vuksić.

Načelnik opštine Srđan Rankić je tokom sastanka poručio da će i dalje podržavati uspjehe mladih, bilo da se radi o sportistima, učenicima ili studentima.

Dragu putnici, Euro Petrol Oil će na liniji Bijeljina-Budva u septembru saobraćati neparnim datumima iz Bijeljine a parinim datumima iz Budve. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na brojeve telefona:
☎️ 065/141-380
☎️065/141-381
☎️065/141-382
Vaš Euro Petrol Oil.

(M. Davidović)