PU Zvornik: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 78 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

PU Zvornik: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 78 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

 

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje prekršaja u dnevnim uslovima, odnosno na upotrebu sigurnosnog pojasa i dječije sjedalice, a u noćnim uslovima na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

U okviru navedene akcije 2.580 učesnika u saobraćaju je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 78 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Euro Petrol Oil saobraća svakodnevno na liniji Bijeljina-Budva preko Zvornika,Vlasenice, Sokoca, Foče, Trebinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta do Budve.
Polazak iz Bijeljine je u 17:45 h, a iz Zvornika u 19:00h.

Кod 9 vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 3 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.

U okviru navedene akcije u dnevnim uslovima, njih ukupno 64 sankcionisano je zbog ne korištenja bezbjedonosnog pojasa, dok je njih 50 sankcionisano zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice i neprosisnog prevoženja djece.

Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 389 prekršaja, od čega je njih 189 sankcionisano po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

(infobirac.net)