БОРИЛАЧКИ СПОРТОВИ

Uspješni nastupi oba zvornička džudo kluba na prvenstvima BiH

Uspješni nastupi oba zvornička džudo kluba na prvenstvima BiH

Untitled

 

Džudisti Srpskog sokola, učestvovali su na prvenstvu BiH za mlađe dječake i djevojčice. Osvojeno je ukupno pet medalja, od kojih je jedna bila zlatna, tri srebrne i jedna bronzana. Zlatom se okitio Nikola Radivojević. Srebrne medalje osvojili su Marija Luledžija, Milica Tijanić i Danijela Kajtazović, a Svjetlana Milić je osvojila bronzanu medalju. U ukupnom plasmanu djevojčice Srpskog sokola bile su treće.

Nikola Radivojevic na pobjednickom postolju

Na prvenstvu BIH za starije pionire i pionirke te juniore, koje je održano u Laktašima, prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji  starijih pionirki, osvojila je Teodora Bošković, članica Džudo kluba Sokolovi iz Zvornika. Ona je  time  stekla pravo da se takmiči  na prvenstvu Balkana ove godine  koje se održava u Grčkoj.

Prvenstvo Bih za junioore i junirke

 – Teodora već ima bronzanu medalju sa balkanskog prvenstva od prije dvije godine, pa ove godine sa pravom očekujemo najsjajnije odličje. Na prvenstvu u Laktašma srebrnu medalju osvojio je Vuk Maksimović, koji će pored Teodore putovati na prvenstvo Balkana. Treća mjesta i bronzane medalje osvojili su Pavle Gurdeljević, Andrea Savić, Sandra Popović i Borislav Mirković – rekao nam je Ognjen Pavlović, trener u Džudo klubu Sokolovi.

(Za infobirac.net – D. Gajić)