БРАТУНАЦ

Opština Bratunac proslavila krsnu slavu

Opština Bratunac proslavila krsnu slavu

bratunac

 

Opština Bratunac obilježila je juče svoju krsnu slavu Đurđevdan, u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona. Nakon Svete liturgije, u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice načelnik ove opštine Srđan Rankić i bratunački sveštenik Dušan Spasojević prelomili su slavski kolač i čestitali Đurđevdan građanima i domaćinima koji proslavljaju Svetog velikomučenika Georgija.

Čestitajući krsnu slavu sugrađanima Rankić je, u izjavi novinarima, istakao da opština Bratunac danas može da se pohvali pokretanjem mnogih inicijativa vezanih za razvoj infrastrukture, privrede, poljoprivrede i turizma.

12 1

 – Nova lokalna vlast, sa novim mladim ljudima i novom energijom, krenula je u te aktivnosti uz podršku najviših institucija vlasti Republike Srpske. Mogu da najavim da ćemo u toku ove godine pustiti u funkciju i upotrebu granični prelaz na Drini i da ćemo, takođe ove godine, sa institucijama vlasti Srpske i Srbije formirati slobodnu industrijsku zonu, koja će biti u neposrednoj blizini tog graničnog prelaza i novog mosta „Bratoljub“ – rekao je Rankić ističući da već ima određenih najava investitora i privrednih društava koji su zainteresovani da dođu u Bratunac i da ulažu na ovo područje.

(Izvor: opstinabratunac.org)