ЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧ

Bolnica Zvornik: Nabavljen ultrazvučni 4D aparat za potrebe Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo

Bolnica Zvornik: Nabavljen ultrazvučni 4D aparat za potrebe Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo

Untitled 44

 

U okviru projekta opremanja zvorničke bolnice, za potrebe Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo nabavljen je utrazvučni 4D aparat najnovije generacije, koji je odnedavno u upotrebi, te ljekari sa ovog odjeljenja već obavljaju preglede na novom najsavremenijem aparatu, saopšteno je iz ove ustanove.

vidikovac

 – Uskoro se očekuje i tehnička edukacija svih zaposlenih ginekologa za rad u 4D ultrazvučnom prikazu. Rad sa pacijentima je dobio dodatni kvalitet i sigurnost. Uskoro očekujemo i isporuku još jednog 4D ultrazvučnog aparata. Pregled ovim aparatom daje direktan uvid u izgled i ponašanje ploda. Analizira morfologiju lica, ekstremiteta, stopala i šaka, te prati fiziologiju pokreta i mimiku ploda. Višestruko se povećava vjerovatnoća preciznog utvrđivanja abnormalnosti razvoja ploda, posebno u rizičnim trudnoćama – stoji u saopštenju.

beoprom

 – Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo godišnje se uradi oko 450 poroda i preko 2.500 pregleda, a vidljiv je i trend povećanja rođenja beba u našoj ustanovi, što ukazuje da će ovaj broj do kraja godine biti u porastu. Trenutno, na ovom Odjeljenju u upotrebi imamo dva savremena porođajna stola. Projektom, čija je realizacija u toku, planirano je nabavljanje nove medicinske opreme potrebne Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo, kao što su: novi CTG aparati, novi bolesnički kreveti, kao i kreveti za pregled, zatim novi kreveti za bebe te drugi novi dijagnostički aparati i medicinska oprema. Projektom Izgradnje novog bloka bolnice takođe je planirana i izgradnja nove ginekološke ambulante – naglašavaju iz JZU Bolnica Zvornik.

116788799 2108227595968660 2581636001608634846 n
Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

(Izvor: JZU Bolnica Zvornik)