Uspješno završena edukacija zvorničkih ljekara

ZVORNIK

Uspješno završena edukacija zvorničkih ljekara

 

U prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci dodjelјeni su sertifikati lјekarima koji su uspješno pohađali trening kurs Osnovi liječenja kritično obolјelih.

Predavači na ovom kursu su bili ugledni profesori sa Klinike Mayo, a trajao je od septembra prethodne do marta tekuće godine.  

Ukupno 32 lјekara iz Republike Srpske je prošlo ovaj kurs. To su lјekari iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, te opštih bolnica Doboj, Bijelјina, Zvornik i Foča.

Učesnici u programu kontinuirane edukacije pod nazivom „Osnovi podrške kritično obolјelom pacijentu“ ispred JZU Bolnica Zvornik su bili Duško Mlađenović i Sandra Mićić, koji su prošli edukaciju te su im uručeni sertifikati.

Direktor JZU Bolnica Zvornik, Ivan Popović, istakao je ovim povodom da edukacija i iskustvo koje su stekli lјekari imaju nemjerlјiv značaj u liječenju pacijenata obolјelih od kovida 19, te se zahvalio Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske za organizaciju edukacije, kao i Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane.

Vaš Shooter!

(Izvor: bolnicazvornik.com)