Valentina i Olja predstavljaju opštinu Bratunac na taкmičenju „Ritam Evrope“

BRATUNAC

Valentina i Olja predstavljaju opštinu Bratunac na taкmičenju „Ritam Evrope“

 

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić održao je sastanak sa izvršnim direktorom Dječijeg muzičkog takmičenja „Ritam Evrope“ Davidom Makivićem, na kojem je razgovarano o učešću predstavnika ove lokalne zajednice na ovogodišnjem takmičenju, koje će se održati u septembru. Sastanku je prisustvovao direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković, te   Valentina Matić i Olja Babić, koje će ove godine predstavljati opštinu Bratunac na tom takmičenju.

 – Nastojali smo da i u ovim teškim vremenima pandemije omogućimo našoj talentovanoj djeci da učestvuju na manifestacijama i takmičenjima. Dogovorili smo se, u saradnji sa direktorom Doma kulture, da Bratunac bude jedna od 15 opština u Republici Srpskoj, koja će učestvovati na ovom takmičenju – izjavio je Rankić, ističući da će Olja i Valentina imati svu podršku ove lokalne zajednice i njega, kao načelnika.

Predstavnik „Ritma Evrope“ David Makivić istakao je dobru saradnju sa opštinom Bratunac, kada je u pitanju podsticanje mladih talenata.

 – Ustanovili smo da je naš zajednički cilj podsticanje mladih talenata. U saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske, a uz poštovanje svih preventivnih mjera zaštite od virusa korona,  realizovaćemo jedan od rijetkih projekata, čiji je cilj podsticanje i razvijanje mladih talenata – istakao je Makivić.

Olja i Valentina očekuju pobjedu na tom takmičenju, na kojem će predstavljati državu Maltu, odnosno  Bratunac. Valentina će ove godine po drugi put učestvovati na tom takmičenju, a Olji će to biti prvo učešće na „Ritmu Evrope“. One su izrazile veliku zahvalnost za podršku načelniku Srđanu Rankiću i direktoru  Doma kulture Radovanu Petkoviću, koji je koordinator tog projekta.

 – Nadamo se da ćemo ove godine pobijediti i dovesti „Ritam Evrope“ u Bratunac – poručile su Valentina i Olja.

(Izvor: opstinabratunac.org)