„Nećemo ići na zatvaranje“ – Višković poručio da će Republički štab razmotriti prijedloge gradonačelnika

REGION

„Nećemo ići na zatvaranje“ – Višković poručio da će Republički štab razmotriti prijedloge gradonačelnika

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, izjavio je da većina načelnika i gradonačelnika ne želi da pojedinačno donosi strože epidemiološke mjere u Srpskoj, prenosi Srpskainfo.

On je ovo izjavio nakon sastanka sa svim gradonačelnicima u Srpskoj i predstavnicima struke.

Rekao je da će Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske kasnije razmotriti prijedloge, možda danas ili sutra. 

– Nećemo ići na zatvaranje ničega. Konkretizovaćemo prijedloge i saopštiti javnost o čemu se radi – naveo je Višković.

Višković je rekao da je u novembru bilo najviše kovid pacijenta, oko 1.200, a danas oko 870.

– Imamo prostor za prihvat još pacijenata. Stalno pratimo stanje i donosimo mjere koje se odnose na proširenje kapaciteta. Baš smo danas odlučili proširenje kapaciteta u Foči. Koristićemo sve rasposložive ustanove – dodao je Višković.

Podsjetio je da su u funkciji i kapaciteti u Slatini.

On je rekao da u posljednje vrijeme ima i oboljelih među djecom, a najveći procenat oboljelih je u grupi od 30-49 godina.

Kaže da je bilo preporuka da škole pređu od od prvog do devetog razreda na onlajn nastavu. Ali, stav Minsiatsrtva prosvjete je da se ne ide sa istim mjerama za cijelu RS jer nije ista situacija svugdje ista.

– Danas u Doboju i Bijeljini nije sita situacija, a da ne govorim za mala i rubna mjesta. Zaštao da zatvaramo škole u tim malim sredinama jer imamo povećan broj zaraženih, recimo, u Trebinju – objasnio je Višković.

euro

(Izvor: srpskainfo.com)