Fudbaleri Republike Srpske počinju proljećni dio sezone – Drina gostuje u Prnjavoru

REGION

Fudbaleri Republike Srpske počinju proljećni dio sezone – Drina gostuje u Prnjavoru

 

Prva fudbalska liga Republike Srpske nastaviće se ovog vikenda kako je i planirano kalendarom takmičenja.

Nakon konsultacija sa Republičkim kriznim štabom, stiglo je objašnjenje da se mjere ne odnose na profesionalne lige na kojima su se i dosad klubovi pridržavali mjera i koje su odigravane bez prisustva publike, pa će fudbaleri Srpske za vikend na teren.

Na adresu Saveza stiglo je objašnjenje Ministarstva porodice, omladine i sporta:

-Obavještavamo sve sportske organizacije da je Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Vlade Republike Srpske od četvrtog marta broj 69-1/21 u tački deset propisana zabrana za organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni proces i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta osim profesionalnih sportskih aktivnosti uključujući i trenažni proces istih. Navedenim zaključkom je zabranjeno organizovanje sportskih događaja kao i drugih sportskih aktivnosti osim takmičarskih aktivnosti koje su predviđene kalendarima takmičenja od strane sportskih saveza Republike Srpske, sportskih saveza na nivou BiH i međunarodnih sportskih asocijacija, za sve uzraste kao i trenažnog procesa za iste. Organizacija dopuštenih aktivnosti mora biti u skladu sa uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“, u kojem je između ostalog propisano fizičko rastojanje između lica kao i obaveza nošenja zaštitnih maski.Podsjećamo da je zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba strogo zabranjena i da se ista odnosi i na sportske događaje -navodi se u saopštenju.

Vaš Shooter!

Parovi 16. kola, subota, 14.00 časova: Slavija – Sloboda (NG), Rudar Prijedor – Željezničar Sport tim, Sloga (D) – Sutjeska, Kozara – Zvijezda 09, Podrinje (J) – Alfa Modriča, Ljubić – Drina (Z), Jedinstvo (BČ) – Tekstilac, Borac (KD) – Leotar.

infobirac.net