Gradonačelnik Stevanović pokrenuo inicijativu da trgovinske radnje nedeljom rade skraćeno – zvanični prijedlog na nekoj od narednih skupština

ZVORNIK

Gradonačelnik Stevanović pokrenuo inicijativu da trgovinske radnje nedeljom rade skraćeno – zvanični prijedlog na nekoj od narednih skupština

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i klub odbornika SNSD-a pokrenuli su inicijativu da se ograniči radno vrijeme nedjeljom u trgovinskim objektima.

Ovaj prijedlog nije se danas zvanično našao pred odbornicima, ali je prvi čovjek zvorničke lokalne uprave istakao da će to biti učinjeno na nekoj od narednih skupština. 

– Smatramo da nije neophodno da trgovinske radnje rade poslije 14.00 časova, a da će to slobodno vrijeme puno značiti zaposlenima i članovima njihovih porodica. Svima nama je ugodno da prošetamo nedjeljom i obavimo kupovinu, ali niko ne razmišlja o tim radnicama u trgovinama. Obavili smo jutros razgovore sa nekoliko najvećih marketa i trgovinskih radnji, a neki okvirni zaključak je da se radno vrijeme skrati do 12.00 ili do 14.00 časova. Veoma brzo ćemo imati jasniju sliku i možda već na narednoj sjednici Skupštine grada Zvornika podnijeti zvaničan prijedlog o skraćenju radnog vremena nedjeljom u Zvorniku – rekao je Stevanović.

O skraćenju radnog vremena u trgovinskim objektima razmišljalo se i ranije, ali je ovo prvi put da se krene sa inicijativom kako bi to bilo i realizovano.

infobirac.net