Bratunac: Potpisana inicijativa za rekonstrukciju starog mosta na Drini

BRATUNAC

Bratunac: Potpisana inicijativa za rekonstrukciju starog mosta na Drini

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić i predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović potpisali su inicijativu da se pokrenu aktivnosti vezane za realizaciju projekata u srednjem Podrinju, koja će biti upućena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić. Rankić je izjavio novinarima da se radi o inicijativi za rekonstrukciju starog mosta na Drini i nastavku aktivnosti vezanih za izgradnju tunela ispod Proslopa.

Rankić je ovim povodm istakao da stari most na Drini ima istorijsku vrijednost i značaj, te da ga treba dovesti u funkcionalno stanje.

On je naglasio da je veoma važna i inicijativa vezana za tunel kod Proslopa jer će se srednje Podrinje povezati sa auto-putem „Miloš Veliki“.

 – Lično smatram da će to biti aorta života srednjeg Podrinja i da će doprinijeti razvoju Ljubovije i Bratunca, kao i svih susjednih opština –  ocijenio je Rankić.

Predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović izjavio je nakon potpisivanja inicijative, da će nastaviti saradnju sa opštinom Bratunac i da će, sve što je dobro, još unaprijediti.

 – Već je započeta izrada projektne dokumentacije za tunel, što će ubrzati razvoj srednjeg Podrinja, a što je nama veoma važno, posebno Bratunca i Ljubovije – rekao je Jovanović.

(Adaptirano sa: opstinabratunac.org)

FOTO: esrebrenica.ba