ЗВОРНИК

Nastavljena saradnja TŠC-a i Tehnološkog fakulteta u Zvorniku: Hemijski tehničari na praksi u fakultetskim laboratorijama

Nastavljena saradnja TŠC-a i Tehnološkog fakulteta u Zvorniku: Hemijski tehničari na praksi u fakultetskim laboratorijama

viber image 2021 02 15 11 29 372

 

Nakon pauze zbog pandemije virusa korona, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, nastavljeno je izvođenje praktične nastave za hemijske tehničare iz Tehničkog školskog centra u laboratoriji Tehnološkog fakulteta u Zvorniku.

Direktor TŠC-a Goran Grujić kaže da učenici u grupama izvode praktičnu nastavu koja je od suštinske važnosti za ovo zanimanje.

 – Naša saradnja je počela kada smo upisali prvi razred na smjeru hemijski tehničar, ali je obustavljena izbijanjem pandemije, a sada su se stvorili uslovi za nastavak ove saradnje. Učenici dolaze na praksu određenim danima po grupa uz poštovanje sivh epidemioloških mjera – rekao je Grujić i dodao da svake godine imaju veliko interesovanje za upis učenika u ovaj smjer te da redovno imaju više kandidata nego slobodnih mjesta.

zo zi 1

 – Ta selekcija je i uslovila da odjeljenja hemijskih tehničara imaju visok prosjek, te su učenici trećeg razreda imali prosjek odjeljenja na polugodištu od 4,30 uz veoma mali broj izostanaka što je ze tehničke škole zaista reprezentativno. Ovo je ujedno prilika da učenici vide kakav je kvalitet nastave na ovoj visokoškolskoj ustanovi i da sutra mogu da studiraju u svom gradu, a nakon završetka studija mogu odmah da dobiju posao jer je to veoma traženo zanimanje – istakao je Grujić.

viber image 2021 02 15 11 29 37

Dekan Tehnološkog fakulteta Dragan Vujadinović je rekao da planirjau proširenje saradnje sa srednjim školama iz regije i okruženja.

 – Ovo je prilika da učenici izvode eksperimentalne oglede iz biologije, hemije, da napreduju u svom znanju. Mnogi se iznenade kada vide opremljenost našeg fakulteta te će se mnogi odlučiti da studiraju neki od smjerova na šem fakultetu. Stoga smo planirali da proširimo saradnju sa školama koje imaju u fokusu prirodne nauke, da im finansiranjem prevoza obezbijedimo da makar jednom mjesečno ili u polugodištu ovdje izvode praksu kako bi stekli nova znanja te se zbog opremljenosti i dobrih uslova za sticanje znanja odluče da studiraju upravo na našem fakultetu – zaključio je Vujadinović.

vidikovac

(infobirac.net)