Predstavnici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ u posjeti partnersкoj šкoli u Rumi: Odobravanje zajedničкog projeкta preкogranične saradnje u završnoj fazi

ZVORNIK

Predstavnici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ u posjeti partnersкoj šкoli u Rumi: Odobravanje zajedničкog projeкta preкogranične saradnje u završnoj fazi

 

Predstavnici JU Srednjoškolski centar „Petar Кočić“ iz Zvornika boravili su u radnoj posjeti Srednjoj stručnoj školi „Branko Radičević“ iz Rume.

Delegacija iz Rume je prošle godine po drugi put posjetila školu u Zvorniku, a prilikom te posjete sklopljen je sporazum o zajedničkom učešću ove dvije škole i partnrske organizacije „Limitles“ iz Beograda u projektima prekogranične saradnje koje finansira EU.

Direktorica zvorničkog SŠC Biljana Pisić, istakla je da je odobravanje projekta prekogranične škole koji bi povezao srednje škole u Zvorniku i Rumi u završnoj fazi.

 – Dobili smo informaciju od naših partnera da smo već prošli dva kruga selekcije i da je donator tražio dodatnu dokumentaciju, što znači da nije ostalo mnogo do konačne odluke o finansiranju, što nas ohrabruje da, ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, u narednim mjesecima možemo očekivati poziv za potpisivanje ugovora – rekla je Pisićeva.

Direktor Srednje stručne škole „Branko Radičević“ iz Rume, rekao je da se kandidovani projekat tiče poboljšanja zdrave ishrane i ima, između ostalog, za cilj poboljšanje kapaciteta ugostiteljskog smjera u obje škole.

Ovo je prva posjeta Zvorničana partnerskoj školi u Rumi. Кako kažu, utisci svih članova našeg tima za projekte su pozitivni, te su izrazili iskrenu želju da se ova saradnja razvija još duži niz godina, na obostrano zadovoljstvo.

Nakon sastanka i obilaska škole, za predstavnike zvorničke škole upriličena je i posjeta Zavičajnom muzeju u Rumi, obilazak centra grada i zajednički ručak.

(infobirac.net)