АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Izrađena i predata projektna dokumentacija za prečistač otpadnih voda u MZ Branjevo (FOTO, VIDEO)

Izrađena i predata projektna dokumentacija za prečistač otpadnih voda u MZ Branjevo (FOTO, VIDEO)

4 1 1

 

Кompanija „Geotest“ iz Sarajeva dostavila je danas u GU Zvornik projektnu dokumentaciju za izgradnju prečistača otpadnih voda u mjesnoj zajednici Branjevo. Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović podsjetio je da je sredinom 2020. godine Grad Zvornik sa Češkom razvojnom agencijom potpisao sporazum o realizaciji projekta „Unapređenje kanalizacione mreže i izgradnja prečistača otpadnih voda u MZ Branjevo“. On se i ovom prilikom zahvalio Vladi Češke i Češkoj razvojnoj agenciji što su odabrali Zvornik i mjesnu zajednicu Branjevo da realizuju ovakav projekat.

 – Prva faza je završena u prošloj godini, a podrazumijevala je izgradnju kanalizacione mreže za šta je Češka razvojna agencija isporučila svu potrebnu opremu, dok je Grad Zvornik finansirao građevinske radove. Druga faza podrazumijeva izradu prečistača otpadnih voda sa projektnom dokumentacijom i odvijaće se identično kao prva, u zavisnosti od finansijskih sredstava donijeće se odluka kada se stupa u realizaciju. I druga faza podrazumijeva da Češka razvojna agencija isporuči svu potrebnu opremu, a Grad Zvornik finansira neophodne radove – kaže Ivanović.

316945917 527608939388309 2158249058740371894 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Damir Кasum iz kompanije „Geotest“ je izrazio zahvalnost Češkoj razvojnoj agenciji odnosno Vladi Češke koja je finansirala izradu projektne dokumentacije.

 – Sada slijedi faza nostrifikacije, radićemo još i određene ekonomske kalkulacije i na osnovu toga bi tokom iduće godine, nadamo se krajem februara i početkom marta, odlučili šta dalje sa ovim projektom. U svakom slučaju dokumentacija je spremna tako da možemo u vrlo dobrom vremenskom roku pristupiti daljim aktivnostima na ovom projektu – naveo je Kasum.

Današnjem sastanku prisustvovao je i Martin Jonšta, glavni inženjer projekta koji je predstavnik kompanije „Sveko“, koja je zajedno sa „Geotest“-om u konzorcijumu radila na izradi projektne dokumentacije.

U prvoj fazi projekta postavljeno je 11 km kanalizacione mreže, za šta je Češka razvojna agencija uložila 2.500.000 КM, a Grad Zvornik 1.000.000 КM. Za izradu projektne dokumentacije za prečistač Vlada Češke je izdvojila oko 400.000 КM.

(Izvor: Grad Zvornik)