Za uređenje obale Zelenog Jadra u Mišićima 370.000 КM

MILIĆI

Za uređenje obale Zelenog Jadra u Mišićima 370.000 КM

 

Obala Zelenog Jadra u naselju Mišići, opština Milići, biće uređena, a radovi će početi čim vodostaj rijeke to dozvoli. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je prije mjesec dana pokrenuta inicijativa za ovaj projekat i da su Vode Srpske dale zeleno svjetlo za njegovu realizaciju.

 – Projekat su radili nadležni iz Voda Srpske. Vrijednost radova je 370.000 КM, jer će se raditi 180 m obale sa obje strane po principu kako se to radi i u Milićima i vjerujemo da će ovim uređenjem, problem sa izlivanjem rijeke biti riješen – kaže Savić.

Osim uređenja obale Zelenog Jadra, drugi veliki projekat koji se radi je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. Savić ističe da je oko 70 posto radova na rekonstrukciji vodovoda završeno.

 – To je jedan veliki projekat koji ima za cilj da se izbaci cementno-azbestni cjevovod i da se smanje gubici na vodovodnoj mreži. Na vodovodnoj mreži je završeno oko 70posto, a na kanalizacinoj 40 posto radova. Rok za završetak radova je kraj marta. Ukupna vrijednost projekta je oko 1.100.000 КM – kaže Savić.

(Izvor: magic.ba)