Virus potvrđen kod 140 osoba – u Zvorinku 4, Bratuncu i Srebrenici jedan novi slučaj

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Virus potvrđen kod 140 osoba – u Zvorinku 4, Bratuncu i Srebrenici jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 779 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 140 osoba.

Radi se o 63 muških i 77 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 88 srednje i 38 osoba starije životne dobi.

Vaš BP Diskont!

Prema mjestu prebivališta, 24 osobe su iz Trebinja, 22 iz Banjaluke, 17 iz Ljubinja, devet iz Prijedora, osam iz Nevesinja, po sedam iz Bileće, Doboja i Istočne Ilidže, po četiri iz Bijenjine, Gradiške i Zvornika, tri iz Кotor Varoša, po dvije iz Laktaša, Pala, Ribnika, Foče, Čelinca i Šamca i po jedna iz Bratunca, Gacka, Dervente, Кozarske Dubice, Modriče, Novog Grada, Petrovca, Prnjavora, Rogatice, Srebrenice, Teslića i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i šest žena srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i i po jedna iz Trebinja, Ljubinja, Srpca, Čelinca, Кotor Varoša, Prnjavora, Doboja i Broda.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.211 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 2.060 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.905 osoba, a testirano je ukupno 183.091 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 563, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 213, a u opštim bolnicama 350. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.514 osoba, a nadzor je završen kod 129.581 osobe.

(infobirac.net)