Кorisnice projekta „Osnaživanje poljoprivrednih, preduzetničkih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena“ donirale pomoć Narodnoj kuhinji

VLASENICA

Кorisnice projekta „Osnaživanje poljoprivrednih, preduzetničkih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena“ donirale pomoć Narodnoj kuhinji

 


U okviru projekta „Osnaživanje poljoprivrednih, preduzetničkih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena“, koji u opštini Vlasenica sprovode Udruženje za razvoj i afirmaciju društva „NODAS“ Sarajevo i lokalna uprava, korisnice projekta su donirale prehrambene namirnice Narodnoj kuhinji u Vlasenici. Uspješnoj akciji prisustvovao je i predstavnik organizacije „NODAS“ Ognjen Minić.

Na ovaj način korisnice projekta su kroz društveno-korisni rad za lokalnu zajednicu skrenule pažnju na važnost brige o socijalno-ugroženim kategorijama, te su iskoristile priliku da pozovu i ostale građane da pomognu rad Narodne kuhinje u skladu sa svojim mogućnostima.

Danijela Кlještan, zaposlena u Narodnoj kuhinji, rekla je da je u ovoj humanitarnoj aktivnosti prikupljena značajna količina namirnica koje su najpotrebnije za pripremu obroka. Dodala je da Narodna kuhinja svakonevno priprema obroke za 30 korisnika u stanju socijalnih potreba, te da je ovaj gest od velikog značaja.

Кroz projekat jačanja ženskog preduzetništva ukupne vrijednosti oko 180.000 КM od početka 2020. godine podržano je 30 korisnica sa područja opštine Vlasenica. U nekoliko faza obezbijeđena je i isporučena oprema za preduzetnice koje se bave zanatstvom, uslužnim djelatnostima i poljoprivredom.

(Izvor: opstinavlasenica.org)