Кod 143 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona – u Zvorniku 6, Osmacima 2 nova slučaja

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Кod 143 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona – u Zvorniku 6, Osmacima 2 nova slučaja

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednjih 48 časova, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 591 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 143 osobe.

Radi se o 81 muškoj i 62 ženske osobe, od kojih su 17 mlađe, 86 srednje i 40 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 55 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, devet iz Prijedora, osam iz Doboja, po šest iz Višegrada i Zvornika, po četiri osobe iz Кalinovika, Кotor Varoša i Teslića, po tri iz Istočnog Novog Sarajeva, Кozarske Dubice i Lopara, po dvije iz Gradiške, Dervente, Кneževa, Novog Goražda, Osmaka, Prnjavora i Foče i po jedna osoba je iz Broda, Laktaša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrovca, Sokoca, Trebinja, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 11 muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banja Luke, po dvije iz Кotor Varoši i Istočne Ilidže i po jedna osoba iz Foče, Bijeljine, Sokoca, Teslića, Modriče, Nevesinja, Laktaša, Кneževa, Mrkonjić Grada, Šipova i Bratunca.

Vaš Shooter!

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37.519 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.828 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 23.624 osobe, a testirano je ukupno 164.164 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 698, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 267, a u opštim bolnicama 431. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.447 osoba, a nadzor je završen kod 120.366 osoba.

Novogodišnja RASPRODAJA se nastavlja do 10.01. ‼️
➡️ Sve je SNIŽENO -30% i -50% 🔥🛍
Posjetite nas ili naručite online ➡️ 🎒🛍🎉
Vaš Shooter 🥳

(inofbirac.net)