Đurić novi predsjednik SO Vlasenica – usvojen budžet u iznosu od 5.714.000 КM

VLASENICA

Đurić novi predsjednik SO Vlasenica – usvojen budžet u iznosu od 5.714.000 КM

 

U Vlasenici je održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima i izabrano rukovodstvo te radna tijela Skupštine. Novi predsjednik Skupštine opštine je Goran Đurić, dosadašnji zamjenik načelnika ove opštine. Đurića je predložila skupštinska većina okupljena oko Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Funkciju potpredsjednika Skupštine opštine u naredne četiri godine obavljaće Mile Zoranović iz Narodnog demokratskog pokreta.

 – Maksimalno ćemo se truditi da prije svega radimo na donošenju politika i svih onih razvojnih programa koji će uticati na poboljšanje ekonomskog statusa svih građana opštine Vlasenica, prije svega kada je u pitanju zaposlenje, razvoj, dakle dovođenje raznih investitora u opštinu Vlasenica. To će biti prioritet u našem radu – izjavio je novoizabrani predsjednik SO Vlasenica Goran Đurić.

Imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja Opštinske uprave.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević, kojem je ovo drugi mandat, čestitao je skupštinskom rukovodstvu, odbornicima i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu sarađivati na dobrobit svih građana.

Кraljević je izjavio da mu je cilj da Vlasenica izađe iz reda nerazvijenih opština i da uspješno realizuju započete projekte.

 – Nastavićemo da radimo na završetku studentsko-đačkog doma, da preuredimo kompleks Igrišta koji je značajan za razvoj šire regije, a u planu je i izgradnja sportske dvorane koja će biti dopunski sadržaj Igrištima – naveo je Kraljević.

Prema njegovim riječima, biće nastavljeno ulaganje u razvoj poljoprivrede, infrasrukture, a akcenat će biti i na industrijskoj poslovnoj zoni, te zapošljavanju barem 500 radnika, kako bi se stabilizovala lokalna zajednica, da ljudi ostanu na svojim imanjima.

Nakon konstitutivne, održana je i posebna sjednica Skupštine opštine, na kojoj je usvojen budžet za 2021. godinu od 5.714.000 КM.

Vaš Shooter!

Novi skupštinski saziv čini 9 odbornika SNSD-a, 3 odbornika SDS-a, po 2 odbornika Socijalističke partije i SDA, i po jedan iz Ujedinjene Srpske, Demokratskog narodnog saveza i Narodnog demokratskog pokreta.

(Izvor: opstinavlasenica.org)