U okviru „Nedjelje solidarnosti“ obezbijeđeni pokloni za 40 porodica

ZVORNIK

U okviru „Nedjelje solidarnosti“ obezbijeđeni pokloni za 40 porodica

 

Gradska organizacija Crvenog krsta obilježila je od 15. do 21. decembra nizom aktivnosti „Nedjelju solidarnosti“. Prema riječima sekretara Dane Mićić pokrenuta je kampanja pod motom „Budimo solidarni – podijelimo solidarnost“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za ugroženo stanovništvo starije životne dobi.

 – Od novčanih donacija građana u naše kase koje su postavljene u trgovinskim centrima „Zvorničanka“ i „Bingo“ kupljeno je 48 pakovanja pelena za odrasle. Takođe smo kupili pelene za bebe, pakete hrane i sredstva za higijenu koje su naši volonteri i aktivisti, uz novu i polovnu odjeću i obuću, uručili za 10 višečlanih porodica, te za 21 najugroženije lice koji žive sami, bez srodnika i novčanih primanja. Za sedam porodica iz Udruženja sa četvoro i više djece ,,Naši anđeli“ pored odjeće, obuće, hrane i higijenskih artikala, uručen je i školski pribor – rekla je Mićićeva i dodala da je podmladak Crvenog krsta i Savjet učenika Osnovne škole ,,Sveti Sava“ Zvornik prikupio i donirao za dvije porodice sa po četvoro djece kojima je preminuo jedan od roditelja od posljedica izazvanih virusom korona novogodišnje paketiće, novu i polovnu odjeću, obuću, školski pribor i igračke.

 – Sve ove i druge aktivnosti u ,,Nedjelji solidarnosti“ provodimo kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna. I kroz ove akcije naši sugrađani dokazali su svoju humanost i solidarnost te svojim donacijama doprinijeli da unesemo radost u domove 40 porodica – istakla je Mićićeva.

(infobirac.net)