„Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da „Elektro-distribucija“ i putari pokažu svoj trag“

ZVORNIK

„Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da „Elektro-distribucija“ i putari pokažu svoj trag“

FOTO: Ilustracija, snijeg na Šćemliji, N.M.

 

Građani Zvornika danas su zbog kvara na elektro-mreži više od dva sata bili bez struje. Postaje očito da svaka vremenska neprilika ovdje „isključi“ nekoliko hiljada potrošača. Uz redovne radove i remonte, zbog kojih su nam više puta pisali stanovnici nekoliko zvorničkih mjesnih zajednica, postavlja se opravdano pitanje imamo li mi kao krajnji korisnici redovno ili „redovno“ snabdijevanje električnom energijom.

Kada smo, prije nešto više od mjesec dana, kontaktirali nadležne u ovom preduzeću zbog iznenadnog, nenajavljenog nestanka struje u nedjeljnim popodnevnim časovima u Zvorniku pitali su „kakva je frka pa zovete u 15 časova“. E, pa jeste frka. Vi prodajete USLUGU. Kad ne platimo račun, možemo li mi da kažemo kakva je frka, platićemo. Ne možemo! Vjerovatno će se nam iz Elektro-distribucije reći da smo mi sami birali distributera, da su u ugovoru predviđeni radovi, kvarovi…ali ne razumiju jednu činjenicu, ono što građani plaćaju to hoće i da imaju!

Kako nam je jedan pratilac jutros ostavio komentar (hvala mu na tome, uvijek piše o stvarima koji se tiču običnog čovjeka i njegovih osnovnih potreba) šta da radi majka koja se sa bebom zaglavi u liftu, ljudi koji se griju na struju i da ne nabrajamo dalje. Ne mogu svaka velika kiša, snijeg ili temperature ispod nule da izazivaju nestanak struje, a ako tako mora, stiče se utisak da u ostalim zemljama svijeta vjetar ne duva niti snijeg pada.

Iste reakcije naših pratilaca smo juče dobili povodom održavanja puteva, u cijeloj BiH. Na svakom planinskom prevoju se saobraćalo otežano. Napamet znamo koje će dionice puta pomenuti AMS RS. Pa zar je 26. decembra prvi snijeg mogao bilo koga da iznenadi?

Zaključak je jedan, mnogo se našeg novca daje za poslove koji se ne rade onako kako treba da se rade.

Narod to doživljava kao bahatost jer se stalno ponavlja, a niko ništa ne preduzima. A trebalo bi! U protivnom, mi ćemo u 21. vijeku, čim najave snijeg, parkirati auto, a onda pravo u market po svijeće (ako ih još nabavljaju, osim mirišljavih), kući se umotaj u ćebe i ne mrdaj nigdje!

Vaš BP Diskont!

(infobirac.net)