Drina Princip postigla i sedmu prvenstvenu pobjedu savladavši ekipu Student Igokea

KOŠARKA

Drina Princip postigla i sedmu prvenstvenu pobjedu savladavši ekipu Student Igokea

DRINA PRINCIP – STUDENT IGOKEA  76:73

(Po četvrtinama 15:20, 19:17, 29:14, 13:22)

Košarakaši Drina Princip, postigli su i sedmu pobjedu u Prvoj ligi Republike Srpske. Oni su u 11. kolu, zadnjeg pred zimsku pauzu slavili nad ekipom Student Igokea iz Banje Luke, rezultatom 76:73. Zvorničani su uglavnom bili bolji rival i kontrolisali utakmicu, osim u zadnjoj četvrtini, kada se visoko vođstvo umalo istopilo u produžetke.

Gosti su na sedam sekundi prije kraja imali šut za tri poena i produžetak, ali su promašili i domaći su se silno radovali pobjedi.

Vaš Shooter!

Prvu četvrtinu dobili su gosti sa 20:15. Nakon vođstva domaćih od 13:10, ponajviše koševima Darka Hajdukovića, gosti postižu seriju od 8:0 i stižu do vođstva od 18:13, što su zadržali do kraja četvtrtine i na odmor otišli sa pet razlike.

U drugoj četvrtini  razigrao se Bojan Cvijić, koji je postigao 11 poena uz dvije tojke, pa su domaći dobili četvrtinu sa 19:17, ali su ipak imali rezulatatski zaostatak od minus tri poena. Na sedmaforu je pisao 37:34 za goste.

Vaš BP Diskont!

U trećoj četvtini desio se totalni preokret pa je na parketu postojao jedan tim, a to je bio domaćin. Gosti prvi postižu trojku i stižu na 40:36. Uzvraća Bojan Matić sa dva poena i Bojan Cvijić sa sedam, te Zvorničani prelaze u vođstvo od 42:40. U nastavku četvrtine, najefikasnijem Cvijiću, pridružuje se Srđan Kovačević, pa se treći period završava sa 63:51 za domaće, a bilo je u jednom momentu i 15 razlike.

U posljednjoj četvrtini domaći su pomislili da je sve gotovo, a gosti su se razigrali i kod rezultata 72:54 za domaće stigli na svega šest poena minusa kada je na semaforu pisalo 72:66. Uzastopnim koševima kapitena gostiju Vuka Boškovića gosti stižu na 75:73. Još jedan koš u finišu postiže Cvijić, a na već pomenutih sedam sekundi do kraja Anderej Bojanić promašuje šut za tri poena pa je izostao produžetak, a domaći su, ipak, zasluženo slavili.

Najefikasniji kod domaćih bio je Bojan Cvijić sa 26 poena. Slijedio ga je Srđan Kovačević sa 12. Po devet poena postigli su Bojan Matić, Filip Cvjetinović i Darko Hajduković. Goran Bogičević je postigao sedam poena, koliko i Miodrag Tanasilović.

Kod gostiju ubjedljivo najbolji stijelci bili su Andrej Bojanić sa 23, a pratio ga je Vuk Bošković sa 19 poena.

(Za infobirac.net – D.Gajić)