Danas 241 novi slučaj u Srpskoj – u Zvorniku 5, Bratuncu 3, Srebrenici 2, Šekovićima jedan novozaraženi

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Danas 241 novi slučaj u Srpskoj – u Zvorniku 5, Bratuncu 3, Srebrenici 2, Šekovićima jedan novozaraženi

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 917 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 241 osoba.

Radi se o 114 muških i 127 ženskih osoba, od kojih su 26 mlađe, 132 srednje i 83 osobe starije životne dobi.

Vaš Shooter!

Prema mjestu prebivališta, 60 osoba je iz Banjaluke, 34 iz Bijenjine, 25 iz Trebinja, 21 iz Doboja, 10 iz Prijedora, sedam iz Кozarske Dubice, šest iz Laktaša, po pet iz Bileće i Zvornika, po četiri iz Gradiške, Dervente, Ljubinja i Prnjavora, po tri iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Istočnog Novog Sarajeva, Milića i Teslića, po dvije iz Broda, Istočne Ilidže, Nevesinja, Pala, Ribnika, Rogatice, Sokoca, Srebrenice, Ugljevika, Foče, Šamca i Šipova i po jedna iz Donjeg Žabara, Кotor Varoša, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrova, Stanara, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o devet muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Petrova i po jedna osoba iz Višegrada, Broda, Šamca, Teslića, Trebinja, Modriče, Doboja i Laktaša.  Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 36.310 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.695 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 22.633 osoba, a testirano je ukupno 158.531 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 875, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 316, a u opštim bolnicama 559.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 9.001 osobe, a nadzor je završen kod 115.512 osoba.

Vaš BP Diskont!

(infobirac.net)