U Srebrenici uhapšen lopov koji se sumnjiči da je počinio više od 30 krivičnih djela „Teška krađa“

ZVORNIK

U Srebrenici uhapšen lopov koji se sumnjiči da je počinio više od 30 krivičnih djela „Teška krađa“

 

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, zatekli su i lišili slobode na mjestu izvršenja krivičnog djela S.S. iz Srebrenice, koji se sumnjiči da je počinio više od 30 krivičnih djela „Teška krađa“.
Naime, policijski službenici PS Srebrenica su preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine, izvršenih u prethodnom periodu na području Srebrenice, došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti S.S. iz Srebrenice, zbog čega je za navedenim licem objavljen raspis o traganju. Osumnjičeni se tereti da je u proteklom periodu, iz unutrašnjosti većeg broja objekata privatnog vlasništva na području Srebrenice, otuđio oružje, motore za čamce, mobilne telefone, hranu i druge predmete.


Na osnovu preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici PS Srebrenica su 24.12.2020. godine, zatekli osumnjičenog prilikom pokušaja da iz jedne porodične kuće otuđi određene predmete, nakon čega je lišen slobode.
U vezi sa navedenim aktivnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. U toku je rad na dokumentovanju počinjenih krivičnih djela.

infobirac.net