Savjet učenika OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika realizovao humanitarnu akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“

ZVORNIK

Savjet učenika OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika realizovao humanitarnu akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“

 

Savjet učenika JU OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika realizovao je humanitarnu akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“ s ciljem prikupljanja slanih i slatkih grickalica, kao i polovne i nove odjeće, obuće, igračaka i školskog pribora za učenike sa posebnim potrebama i socijalno ugrožene učenike naše škole, kao i za socijalno ugroženu djecu sa područja grada Zvornika i djecu sa Kosova i Metohije.

Od prikupljenih slatkiša napravljena su 152 novogodišnja paketića. Od toga, 101  novogodišnji paketić je proslijeđen učenicima sa posebnim potrebama i socijalno ugroženim učenicima ove škole.

 – Za djecu sa Kosova i Metohije proslijeđeno je 39 novogodišnjih paketića. Uz novogodišnje paketiće na Kosovo i Metohiju je proslijeđena nova i polovna odjeća, obuća, igračke i školski pribor – istakli su u školi i dodali da su u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta iz Zvornika, proslijedili 12 novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu djecu sa teritorije našeg grada, a od toga 8 novogodišnjih paketića je namijenjeno za dvije porodice sa četvoro djece kojima su roditelji umrli od posljedica zaraze virusom kovid 19.

Istim tim porodicama su proslijeđeni nova i polovna odjeća, obuća, igračke i školski pribor.

(infobirac.net)