Virus korona potvrđen kod 233 osobe u Srpskoj – u Zvorniku sedam, Srebrenici dva, Milićima jedna novi slučaj – preminula jedna osoba iz Zvornika

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Virus korona potvrđen kod 233 osobe u Srpskoj – u Zvorniku sedam, Srebrenici dva, Milićima jedna novi slučaj – preminula jedna osoba iz Zvornika

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 838 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 233 osoba.

Radi se o 133 muških i 100 ženskih osoba, od kojih su 36 mlađe, 121 srednje i 76 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 78 osoba je iz Banjaluke, 24 iz Bijeljine, 14 iz Prijedora, po devet iz Doboja i Laktaša, po osam iz Prnjavora i Trebinja, sedam iz Zvornika, po šest iz Gradiške, Кotor Varoša i Mrkonjić Grada, po pet iz Кozarske Dubuce i Ribnika, po četiri iz Dervente, Sokoca i Šamca, po tri iz Bileće, Pala, i Čelinca, po dvije iz Broda, Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče, Novog Goražda, Petrova, Srebrenice, Teslića i Han Pijeska i po jedna iz Istočne Ilidže, Кalinovika, Кneževa, Кostajnice, Milića, Nevesinja, Novog Grada, Rudog i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 13 muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Laktaša i Doboja i po jedna osoba iz Zvornika, Novog Goražda, Foče, Prijedora, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Bijeljine, Ribnika, Кneževa, Čelinca i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.829 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.664 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 22.018 osoba, a testirano je ukupno 156.778 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 911, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 335, a u opštim bolnicama 576. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 10.569 osoba, a nadzor je završen kod 112.683 osoba.

(infobirac.net)