U Srebrenici potpisani ugovori o dodjeli 35 stambenih kontejnera

SREBRENICA

U Srebrenici potpisani ugovori o dodjeli 35 stambenih kontejnera

 

U Srebrenici je potpisan ugovor sa 35 korisnika o dodjeli stambanih kontejnera za čiju nabavku je sredstva obezbijedila lokalna uprava. Ugovore sa korisnima programa potpisao je načelnik Mladen Grujičić koji je tom prilikom rekao da je vrijednost jednog stambenog kontejnera oko osam hiljada maraka.

 – Кontejneri će im služiti za boravak u toku poljoprivredne sezone, odnosno prilikom izvođenja radova na imanjima da se sklone od vremenskih neprilika ili prilikom izgradnje stambenih jedinica i olakšaće im bavljenje poljoprivredom odnosno obnovu kuća i drugih objekata i povratak na imanja – rekao je Grujičić.

On kaže da se kontejneri dodjeljuju porodicama čije su kuće i drugi objekti uništeni u ratu, a bave se uzgojem maline ili drugim poljoprivrednim djelatnostima u svojim selima nastojeći da ožive svoja imanja i da stvore uslove za povratak i intenzivniju poljoprivrednu proizvodnju

 – Kontejneri imaju 16 kvadrata prostora sa toaletom i elektro i vodovodnom instalacijom i praktično je moguće useliti se odmah. Кroz ovaj vid podrške poljoprivrednici će moći da obrađuju zemlju i tu borave duže vrijeme. Njihova jedina obaveza je da izliju ploču gdje će kontejner biti postavljen – rekao je Grujičić.

(Izvor: esrebrenica.ba)