U Milićima u toku prikupljanje namirnica i sredstava za pečenice u susret Božiću

MILIĆI

U Milićima u toku prikupljanje namirnica i sredstava za pečenice u susret Božiću

 

I ove godine pred Božić, crkveni odbor u Milićima pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava za parohijane koji su u stanju socijalne potrebe. Takođe i ove godine prikupljaju se sredstva za kupovinu božićnih pečenica – kaže milićki protojerej-stavrofor Ljubiša Vujičić.

– Hvala svim parohijanima koji učestvuju u ovim akcijama. Božić je dan radosti jer slavimo rođenje Hristovo a božićni post je vrijeme kada možemo pokazati svoju humanost, kada možemo darivati onima koji nemaju.Tako smo i ove godine pokrenuli akciju skupljanja pomoći za kategoriju ljudi koji ne mogu sami sebi da obezbijede božićne pečenice i namirnice neophodne za život. Pozvao bih sve parohijane da u prodavnicma, tamo gdje su postavljeni paketi,ostave svoj dobrovoljni prilog u vidu namirnica i higijenskih potrepština. Akcija traje do 04. januaraa a onda ćemo sve što budemo prikupili i podijeliti – kaže sveštenik Vujičić.

Vaš Shooter!

Osim osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, prikuplja se i novac za kupovinu božićnih pečenica – napominje sveštenik Vujičić.

– Oni koji žele da učestvuju mogu da ostave prilog u crkvenoj prodavnici u Milićima i crkvenoj prodavnici kod Crkve. Ako neko želi sam da donira određenoj porodici pečenicu može i to, ali mislim da je bolje da svi zajedno to uradimo. Mogu da kažem da već imamo rezultate akcije – kaže sveštenik Vujičić.

Svake godine tokom humanitarnih akcija u susret Božiću, zahvaljujući prilozima parohijana, podijeli se od 30 do 40 prehrambeno-higijenskih paketa i isto toliko i pečenica.

– Recimo tamo gdje živi jedna osoba, dajemo ¼ pečenice, gdje je porodica brojnija, oni dobiju cijelu pečenicu, neko dobije pola, sve u zavisnoti od broja članova domaćinstva. Ovom prilikom pozivamo sve parohijane koji znaju da je nekome potrebna pomoć da nam kažu i skrennu pažnju da ne bismo nekoga zaboravili – zaključio je Vujičić.

izvor: radiomagic/magic.ba