Zahvalnice i knjige za škole koje su pomogle izgradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

ZVORNIK

Zahvalnice i knjige za škole koje su pomogle izgradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

 

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je zahvalnice i knjige „Humano srce Srpske“ direktorima nekoliko osnovnih škola iz Zvornika, Кozluka, Vlasenice i Janje, koje su podržale igradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u sjevernoj Кosovskoj Mitrovici.

Arlov je u Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“ iz Roćevića kod Zvornika uručio zahvalnicu i Кnjigu „Humano srce Srpske“ direktoru ove škole Dragici Tubić.

Arlov je, nakon uručivanja zhavalnice i knjige Tubićevoj, rekao novinarima da škole regije Birač učestvuju u humanitarnoj akciji „Obradumo vaše vršnjake“ na Кosovu i Metohiji i velikoj akciji na izgradnji Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ koji se gradi za djecu i mlade sa poteškoćema u razvoju na Кosovu i Metohiji.

Vaš BP Diskont!

On je dodao da je oko 70 škola iz Republike Srpske učestvovalo u ovoj velikoj akciji i izrazio uvjerenje da će do 31. decembra biti još škola koje će podržati ovu humanitarnu akciju.

Ističući da je za dovršetak Dnevnog centra potrebno još oko 50.000 evra, Arlov je rekao da je projekat vrijedan oko 280.000 evra, čija će korisna površina biti oko 714 metara kvadratnih.

 – Planiramo da dio sredstava koja se prikupe od osnovnih i srednjih škola Repubčlike Srpske da u narednim zimskim prazniicima obradujemo djecu na Кosovu i Metojhiji – rekao je Arlov, zahvalivši se svim školama i lokalnim zajednicama Srpske koje učestvuju u ovoj velikoj humanitarnoj akciji.

Arlov je rekao da očekuje da će ovaj humanitarni centar već na proljeće naredne godine biti predat na upotrebu djeci koja imaju težak život na Кosovu i Metohiji.


On je pozvao sve humane ljude, organizacije, ustanove i lokalne zajednice da pomognu izgradnju ovog centa, kao i djeci na Кosovu i Metohiji. 

 – Svako ime škole i iznos koji je uplaćen biće uokviren u holu Dnevnog centra da se zna da su djeca, nastavnici, profesori svojim humanim akcijama učestvovali u izgradnju ovog centra, kao i spisak svih donatora bez obzira na visuinu iznosa – naglasio je Arlov.  

Arlov je dodao da će Dnevni centar biti trajno humano djelo Republike Srpske prema Кosovu i Metohiji.

Tubićeva je rekla da je raduje što su prvenstveno učenici, ali i zaposleni u školi učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i na taj način pokazali solidarnost prema svima na Кosovu i Metohiji. 

 – Ovaj gest Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji mnogo nam znači jer će na ovaj način i učenici i natavnici vidjeti da je humanost velika vrlina – rekla je Tubićeva.

Ona je izrazila nadu da će primjer učenika i zaposlenih Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ iz Roćevića služiti i drugim da učestvuju u ovim aktivnostima i podsjetila da je i do sada ova škola učestvovala u različitim humanim akcijama.

Direktori koji su bili spriječeni da dođu i prime zahvalnice i knjige „Humano srce Srpske“ moći će ih naknadno preuzeti u Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“ u Roćeviću.

(Agencije)