U Srpskoj 125 novozaraženih – u Zvorniku osam novih slučajeva, preminule dvije osobe iz Zvornika

Uncategorized

U Srpskoj 125 novozaraženih – u Zvorniku osam novih slučajeva, preminule dvije osobe iz Zvornika

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i izvršeno je testiranje 476 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 125 osoba.

Besplatna dostava – Vaš BP Diskont!

Radi se o 62 muške i 63 ženske osoba, od kojih je 21 mlađa, 69 srednje i 35 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 72 osobe su iz Banjaluke, po devet iz Laktaša i Čelinca, osam iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, po pet iz Кozarske Dubice i Prnjavora, po tri iz Mrkonjić Grada i Prijedora i po jedna iz Gradiške, Dervente, Кostajnice i Кrupe na Uni.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 14 muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi od kojih je sedam osoba iz Banjaluke, po dvije iz Prnjavora, Doboja i Zvornika i po jedna osoba iz Gradiške, Višegrada, Ruda, Bijeljine i Šamca.


Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.133 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.565 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 21.004 osoba, a testirano je ukupno 154.044 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.030, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 391, a u opštim bolnicama 639.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.858 osoba, a nadzor je završen kod 109.905 osobe.

(infobirac.net)