Zvornički srednjoškolci prijavili dva projekta za Sajam turizma u Sloveniji, u maju 2021. godine

ZVORNIK

Zvornički srednjoškolci prijavili dva projekta za Sajam turizma u Sloveniji, u maju 2021. godine

FOTO: Detalj sa jednog od ranijih nastupa na Sajmu turizma u Sloveniji

 

 

Učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ prijavili su dva projekta za nastup na Sajmu turizma u Sloveniji koji je planiran u maju 2021. godine. Prema riječima direktorice škole Biljane Pisić oni će se predstaviti projektima iz oblasti kuvarstva.

 – Sajam je ranijih godina održavan krajem januara te mi, znajući za epidemiološku situaciju, nismo ni prijavljivali ekipe, iako smo preko deset godina redovni učesnici ovog takmičenja. Ipak, Turistički savez Slovenije nas je nedavno obavijestio da su pomjerili termin održavanja za maj, nadajući se povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, te smo se sada prijavili sa dva projekta. Razgovarali smo i sa našim prijateljima iz Sežane, sa kojima duže od jedne decenije sarađujemo i imamo međusobne posjete. Oni su potvrdili da će nam, opet zavisno od epidemioloških mjera, biti domaćini i primiti učenike, a oni će u uzvratnoj posjeti kod nas biti u septembru 2021. godine – rekla je Pisićeva i dodala da na Sajmu tradicionalno učestvuju sa dva projekta.

Vaš BP Diskont!

 – Projekti su vezani za kuvarstvo, a ove godine smo dali mogućnost i učenicima gimnazije iz računarsko-informatičkog smjera da budu dio jedne ekipe i učestvuju u podršci i realizaciji projekata. Ovo takmičenje se ne može održati onlajn te su stoga i organizatori pomjerili njegovu organizaciju za mjesec maj – rekla nam je Pisićeva i izrazila očekivanja da će se epidemiološka situacija do maja promijeniti te da će učenicima nakon jedne teške godine zbog pojave korona virusa ukazati prilika da putuju u Sloveniju i predstave šta znaju na ovom važnom turističkom događaju.

Za realizaciju projekta „Okrugla fantazija“ zadužena je profesorica Julijana Mlinarević, a za projekat „Kuhinja moga kraja“ profesor Radovan Pelemiš.

(infobirac.net)

FOTO: Sa ranijih nastupa na Sajmu turizma u Sloveniji