Rukometaši Drine po navici u borbi za titulu prvaka RS – Jesenji dio završen na diobi prvog mjesta

ZVORNIK

Rukometaši Drine po navici u borbi za titulu prvaka RS – Jesenji dio završen na diobi prvog mjesta

Kada je na početku sezone klub napustilo šest standardnih prvotimaca i trener niko nije računao da rukometaši Drine mogu uraditi bilo šta i da im slijedi grčevita borba za opstanak u Prvoj ligi RS. Na kraju jesenjeg dijela šampionata pokazalo se da su trener Aleksandar Golubović i njegovi ,,vukovi” odradili odličan posao i da mogu već naredne sezone da se vrate u Premijer ligu BiH.

Na kraju jesenjeg dijela šampionata Drina je osvojila 16 bodova i nalazi se na diobi prvog mjesta sa ekipom Jedinstva koja je uspješnija u međusobnom duelu, ali treba istaći da će tim iz Brčkog na proljeće gostovati u Zvorniku. 

– Zadovoljstvo mi je bilo provoditi vrijeme sa ovim momcima i od prvog dana svi zajedno sa upravom kluba smo imali za cilj da na treningu, a onda i na utakmicama budemo drugari i prijatelji i da pokažemo koliko znamo. Ulogu trenera ne bih prihvatio da nisam vjerovao u svakog od tih momaka, jer sam sa nekima od njih igrao, neke sam trenirao, dok neke poznajem od kada su se prvi put pojavili u dvorani i uzeli loptu. Osjetio sam da mogu napraviti dosta i evo na polusezoni mogu reći nisam pogriješio. Opravdali smo ocekivanja, iako je bilo nekih loših momenata i padova u igri, ali smo brzo prevazišli sve. Ostali smo bez kapitena ekipe u petom kolu, jer je suspendovan na šest mjeseci i to smo nekako riješili. Vjerujem da će ovaj ,,čopor vukova” ostati na okupu, te uz možda jedno ili dva pojačanja možemo očekivati da se u Zvorniku slavi titula prvaka – rekao je trener Aleksandar Golubović.

Predsjednik kluba Đorđe Maletić ističe da su samo tri igrača ,,stranci” i da je ove sezone pet omladinaca priključeno prvom timu, što je ogroman uspjeh.

– Napravljen je ozbiljan propust u radu između generacija, tako da od generacija 1989-1992 imamo samo 2 igraca, do 2004 godišta. Došli smo u situaciju kada treba što bezbolnije napraviti smjenu generacija, a isto tako ostati u samom vrhu rukometa u RS. To bez ozbiljnog i stručnog rada sa mladima, uz veliki broj kako takmičarskih tako i prijateljskih mečeva, nije izvodljivo. Ono što nas svakako najviše raduje je sve veći broj djece zainteresovane za bavljenje ovim sportom, tako da čto se tiče budućnosti rukometa u Zvorniku, ne moramo da brinemo. Omogućili smo djeci dovoljan broj termina, besplatno treniranje, a sve troskove takmicenja, putovanja i ishrane snosi isključivo klub zaključio je Maletić.

Svi se nadamo da kriza sa virusom korona uskoro proći i da ćemo već naredne sezone rukometaše Drine gledati u Premijer ligi BiH.

infobirac.net