Crveni krst Milići: Paketi za socijalno ugrožene porodice

MILIĆI

Crveni krst Milići: Paketi za socijalno ugrožene porodice

 

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Milići posjetili su nekoliko socijalno ugroženih porodica i porodice čiji su članovi pozitivni na virus korona i tom prilikom, porodicama uručili prehrambeno-higijenske pakete. Sekretar OO CK Milići Savo Đukanović i ističe da oni u saradnji sa opštinskim Kriznim štabom i predstavnicima opštine Milići, uz podršku Crvenog krsta Republike Srpske i donatora, reaguju u svakoj prilici kada je potrebna pomoć. Đukanović podsjeća da su volonteri OO CK Milići od početka pandemije virusa korona na raspolaganju građanima.

 – Volonteri su za građane koji nisu bili u mogućnosti da sami dođu do doma zdravlja, vršili nabavku lijekova u saradnji sa porodičnim doktorom, obavljali su uslugu kupovine namirnica starijem stanovništvu, vršili podjelu humanitarne pomoći za stare, te za višečlane i socijalno ugrožene porodice – kaže Đukanović.

OO CK Milići, u proteklom periodu je vršila podjelu zaštitne opreme (maske,rukavice, dezinfekciona sredstva) kao i letaka koji sadrže informacije o tome kako se virus korona prenosi, koje su mjere prevencije i zaštite.

Iz OO CK Milići, napominju da će do kraja godine realizovati još neke aktivnosti.

Vaš BP Diskont!

(Izvor: magic.ba)