Zahvaljujući saradnji sa građanima i brzom reakcijom policije – broj osumnjičenih lica zatečenih u krivičnim djelima povećan tri puta

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Zahvaljujući saradnji sa građanima i brzom reakcijom policije – broj osumnjičenih lica zatečenih u krivičnim djelima povećan tri puta

 

Pojačane aktivnosti policijskih službenika i njihovo svakodnevno prisustvo na terenu kao i saradnja sa građanima i lokalnom zajednicom, doprinijeli su tome da u toku proteklih 11 mjeseci ove godine, broj zaticanja osumnjičenih lica na mjestu izvršenja krivičnih djela (tzv. „svježi čin“) bude tri puta veći u odnosu na isti period prošle godine.

 – Kada su u pitanju krivična djela protiv imovine, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su od početka tekuće godine, evidentirali 12 krivičnih djela prilikom kojih su, preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje iz svoje nadležnosti ili postupajući po prijavama građana, zatekli osumnjičena lica na mjestu izvršenja krivičnih djela, dok su u istom periodu prošle godine evidentirana četiri ovakva krivična djela – potvrdio nam je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

On je istakao da su najčešće u pitanju krivična djela „Кrađa“ i „Teška krađa“, kada su policijski službenici zaticali osumnjičene na licu mjesta.

 – Tako smo, od početka ove godine, otkrili i spriječili osumnjičene u provalama u trgovinske radnje, zatim, prilikom otuđenja dizel goriva, sitne stoke, alata, prilikom oštećenja vozila. Takođe, u vrijeme zabrane kretanja, policijski službenici su zatekli lica koja su pokušavala da otuđe drvne sortimente – istakao je Bobar i naglasio da su veliku ulogu i poseban doprinos u rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela pružili građani, koji su pozivali policiju u slučajevima kada čuju ili vide nešto neuobičajeno i na osnovu takvih poziva, policijski službenici su izlazili na lice mjesta i zaticali osumnjičene.

 – Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kroz pojačano prisustvo policije na terenu, imajući u vidu da se bliže novogodišnji i božićni praznici, kada se može očekivati da građani koriste godišnje odmore i odlaze na zimovanje. Takođe, ovom prilikom zahvaljujemo građanima na dosadašnjoj saradnji i apelujemo da nastave sa pružanjem korisnih informacija po kojima policija i postupa, kako bismo zajedno doprinijeli većem stepenu bezbjednosti na ovom području – zaključio je Bobar.

Vaš Shooter!

Podsjećamo, broj telefona „122“ je besplatan i aktivan je 24 časa konstantnim dežurstvom policijskih službenika. Poziv na broj „122“ pored toga što je besplatan, može biti i anoniman, odnosno ne morate se predstavljati.

(infobirac.net)