Učenici i profesori zvorničke muzičke škole učesnici humanitarne akcije čiji je cilj osnivanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj

ZVORNIK

Učenici i profesori zvorničke muzičke škole učesnici humanitarne akcije čiji je cilj osnivanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj

 

Učenici i profesori zvorničke Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ učestovaće u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, koju je pokrenula predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a koja će ove godine biti održana po 11. put.

Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za osnivanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj.

Direktorica škole Dijana Zekanović ističe da im je čast što je prepoznat njihov rad i što su dobili poziv da budu dio jedne ovakve humanitarne akcije.

 – Rado smo se odazvali ovako lijepoj akciji koja će pomoći i našim učenicima da pored kulture i časova obrazovanja nauče i lekciju iz vaspitanja o potrebi da se čine dobra djela i da izrastu u bolje ljude. Ovo je ujedno dokaz da smo mi u prethodnom periodu vrijedno radili i uspješno prezentovali Zvornik na takmičenjima u zemlji, te Republiku Srpsku na takmičenjima u regionu – rekla je Zekanović.

Ona je dodala da su djeca, takođe sa radošću, prihvatila poziv da učestvuju i da se pripremaju jer im nastupi, zbog situacije u kojoj se nalazimo, nedostaju.

 – Mi smo snimili pjesmu simboličnog naziva „Vjeruj u ljubav“, za koju je aranžman napisala naša profesorica Tamara Lazić, a sve se odvija pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Popovića. Numeru izvode, solisti, hor i orkestar, ali u manjem broju jer smo i mi morali da se prilagodimo epidemiološkim mjerama – istakla je Zekanović.

Veliko interesovanje za muzičku školu

Zekanovićeva je istakala da u Zvorniku vlada veliko interesovanje za upis u muzičku školu te da sada imaju 232 učenika.

 – Posljednjih nekoliko godina imamo veliko interesovanje za muzičku školu tako da upisujemo maksimalan broj učenika koliko nam kapaciteti dozvoljavaju – istakla je Zekanović.

(infobirac.net)