U proteklih 11 mjeseci zabilježena 82 slučaja nasilja u porodici – u 68 slučajeva žrtve su ženskog, a u 21 slučaju osobe muškog pola

CRNA HRONIKA REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U proteklih 11 mjeseci zabilježena 82 slučaja nasilja u porodici – u 68 slučajeva žrtve su ženskog, a u 21 slučaju osobe muškog pola

 

Prema podacima Policijske uprave Zvornik, u proteklih 11 mjeseci ove godine zabilježena su 82 slučaja nasilja u porodici. Poređenja radi, u istom periodu prošle godine, na području ove Uprave evidentirana su 83 slučaja.

Vaš BP Diskont!

 – Od 82 slučaja nasilja u porodici, evidentirano je 46 krivičnih djela, te 32 prekršaja. Prema polnoj strukturi, u 68 slučajeva žrtve su bile osobe ženskog pola, a u 21 slučaju osobe muškog pola. Upoređujući podatke sa prošlom godinom, bilježimo povećanje broja osoba ženskog pola koje su bile žrtve nasilja u porodici i to za osam slučajeva – rekao je Dražan Erkić, načelnik Sektora policije u PU Zvornik.

On je dodao da u ovim slučajevima nasilja u porodici nije bilo djela sa smrtnom posljedicom, a u jednom slučaju je osoba zadobila teške tjelesne povrede.

 – U 30 slučajeva nasilja u porodici, osobe su zadobile lake tjelsne povrede dok su u 61 slučaju zabilježene ostale posljedice. Kao najučestaliji oblici nasilja u porodici su fizičko i psihičko nasilje, te je u proteklih 11 mjeseci zabilježeno 45 slučajeva fizičkog i 33 slučaja psihičkog nasilja – naveo je Erkić.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, agencije