Za 14 stanica tehničkog pregleda izrečena privremena zabrana rada

REGION

Za 14 stanica tehničkog pregleda izrečena privremena zabrana rada

 

U ovoj godini republička saobraćajna inspekcija je izvršila 216 kontrola stanica tehničkog pregleda u kojima su u 37 slučajeva utvrđeni propusti u radu, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Zbog fiktivnog tehničkog pregleda izvršenog bez prisustva i testiranja vozila, deklarisanja neispravnog vozila ispravnim ili zbog neprisustvovanja stručnih lica kontroli, u 14 slučajeva inspektori su izrekli mjeru privremene zabrane rada stanici tehničkog pregleda.

U slučajevima gdje su konstatovane nepravilnosti koje su se odnosile na vođenje i čuvanje evidencija na propisani način, obavljanje procedure tehničkog pregleda vozila po propisanom dijagramu toka, elemente Zapisnika o tehničkom pregledu, inspektori su izdali sedam rješenje o otklanjanja nepravilnosti.

Zbog počinjenih prekršaja u stanicama tehničkog pregleda, inspektori su pravnim i odgovornim licima izdali 68 prekršajnih naloga u vrijednosti od 29.950 KM.

Kukuruzni kroasan sa ćuretinom – Vaš BP Diskont!

U 2019. godini u nadzoru stanica tehničkih pregleda izvršene su  332 inspekcijske kontrole u kojima su inspektori donijeli 18 rješenja o privremenoj zabrani rada stanica tehničkih pregleda.

Poštovanje propisa u ovoj oblasti je od ključnog značaja za bezbjednost kako vozača, tako i pješaka i korisnika usluga raznih vrsta prevoza. Falsifikovanjem izmjeritelja izvršenog pregleda, počinioci prekršaja svjesno utiču na ugrožavanje bezbjednosti saobraćaja, što je posebno zabrinjavajuće kada uzmemo u obzir da je riječ o kočionom, upravljačkom i svjetlosnom sistemu. Ovakvim činjenjem nesavjesni subjekti, ali i neodgovorni vozači direktno ugrožavaju živote svih građana koji su bez izuzetka na neki od načina učesnici u saobraćaju, kao vozači, pješaci, biciklisti ili putnici.

(infobirac.net)