Počela izgradnja stanova u okviru CEB-2 projekta

ZVORNIK

Počela izgradnja stanova u okviru CEB-2 projekta

 

U Кarakaju je danas počela izgradnja višeporodičnog stambenog objekta kolektivnog stanovanja u okviru CEB-2 projekta vrijednosti 2.040.000 КM.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je, obilazeći lokaciju predviđenu za izgradnju, da će u ovaj objekat koji će imati 37 stanova biti smještene porodice koje žive u alternativnom smještaju, odnosno svi koji žive u „Inžinjeringovim“ barakama.

 – Zahvalnost Vladi Republike Srpske i Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije koji su zajedno sa Gradskom upravom implementatori ovog projekta. Oni finansiraju izgradnju, a Grad Zvornik je obezbijedio lokaciju, priključke i spoljno uređenje vrijednosti oko 250.000 КM. Nakon završetka izgradnje, stanovi će biti i minimalno opremljeni sa kuhinjom, veš mašinom, trpezarijskim stolom – rekao je Stevanović.

Marina Arnaut Perić, ispred izvođač radova, „Enikon gradnje“ doo Zvornik, napomenula je da će zgrada imati suteren, prizemlje i četiri sprata ukupne bruto površine od 3.000 metara kvadratnih. Gradiće se garsonjere, jednosobni i dvosobni stanovi.

Ona je dodala da očekuje da će do kraja tekuće godine biti urađena prva temeljna ploča, a da je rok za izvođenje radova 400 kalendarskih dana, ondosno do sredine januara 2022. godine.

Obilasku lokacije, gdje je danas počelo čišćenje terena prethodio je sastanak gradonačelnika u njegovom kabinetu sa predstavnicima Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i izvođača radova.

(infobirac.net)