Danas 110 novozaraženih u Srpskoj, u Zvorniku dva nova slučaja – preminula jedna osoba iz Zvornika

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Danas 110 novozaraženih u Srpskoj, u Zvorniku dva nova slučaja – preminula jedna osoba iz Zvornika

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i Bolnici Sv. vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 369 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 110 osoba.

Radi se o 60 muških i 50 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 63 srednje i 28 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 61 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, šest iz Кozarske Dubice, četiri iz Mrkonjić Grada, po tri iz Prnjavora i Šipova, po dvije iz Zvornika, Кotor Varoša, Laktaša, Ribnika, Foče i Čelinca i po jedna iz Višegrada, Gradiške, Кupresa, Prijedora, Srpca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 15 muških i pet ženskih osoba starije i srednje životne dobi od kojih je šest osoba iz Banjaluke, dvije iz Bijeljine i po jedna osoba iz Prijedora, Prnjavora, Zvornika, Srebrenice, Čelinca, Ribnika, Trebinja, Dervente, Doboja, Modriče, Foče i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 33.664 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.396 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Auto centar IN Vlasenica.
Ističe vam registracija?
Registrujte vaše vozilo od sada NA RATE, bez kamate! ✅🔝
Potražite nas i u vašem gradu brzo i lako! ⬇️
https://brckogasosiguranje.com/mapa-poslovnica/
0️⃣6️⃣6️⃣8️⃣9️⃣4️⃣4️⃣7️⃣2️⃣🤝

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 19.510 osoba, a testirano je ukupno 148.729 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.087, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 379, a u opštim bolnicama 708.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.751 osoba, a nadzor je završen kod 105.017 osobe.

(infobirac.net)