Podijeljena mehanizacija za kooperante OPZ „Srebrenica“

SREBRENICA

Podijeljena mehanizacija za kooperante OPZ „Srebrenica“

 

U krugu Opšte poljoprivredne zadruge „Srebrenica“, izvršena je podjela 25 mašina za kooperante ove zadruge, odnosno freze, motokultivatori, sušare, trimeri, kosilice i druga potrebna mehanizacija.

 – Podijeljeno je 25 setova sitne mehanizacije u zavisnosti od potreba naših kooperanata, koje služe u poljoprivrednoj proizvodnji. Položaj poljoprivrednika je na veoma lošem nivou zbog čega je važno da im se pomogne – kaže Ivan Todić, direktor OPZ „Srebrenica“.

Кroz ovaj projekat i aktivnosti u sklopu EU4AGRI koji finansira Evropska Unija, a provodi UNDP i Češka razvojna agencija, kooperantima je omogućeno da uz učešće od 25 odsto nabave neophodnu mehanizaciju.

Todić ističe da u preduzeću nije bilo otpuštanja radnika zbog situacije sa pandemijom već da su uspjeli da prošire liniju za preradu maline i zaposle još 15 radnika i da proširuju saradnju i povećavaju preradu voća i povrća koje se najviše plasira u zemlje Evropske unije i Južne Amerike.

Auto centar IN Vlasenica.
Ističe vam registracija?
Registrujte vaše vozilo od sada NA RATE, bez kamate! ✅🔝
Potražite nas i u vašem gradu brzo i lako! ⬇️
https://brckogasosiguranje.com/mapa-poslovnica/
0️⃣6️⃣6️⃣8️⃣9️⃣4️⃣4️⃣7️⃣2️⃣🤝

EU4AGRI je četverogodišnja inicijativa (2020-2024.) koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane virusom korona u Bosni i Hercegovini.

Ukupna vrijednost projekta 20,25 miliona evra.

(Izvor: esrebrenica.ba)